Vegan blog

Steeds meer mensen worden vegan. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 120.000 en in de komende jaren gaat dit aantal alleen maar groeien.

Toch zijn de keuzes nog beperkt en hebben klassiekers zoals een gevulde courgette/ portobello of een salade nog steeds een vaste plek op de menukaart. De zoektocht voor Veganisten is dan ook een nog grotere uitdaging (Easy-peasy vegan: de opmars van de veganist. Volkskrant, 2018).


Vegan

Steeds meer horeca ondernemingen passen zich aan op deze behoefte uit de markt zodat de Vegan gast ook bij jou terecht kan! Het aantal Veganisten groeit snel, in 2018 waren er al 100.000 Vegans in Nederland (Nederlandse Vergeniging voor Veganisme). Leveranciers bieden daarom ook steeds meer Vegan producten en Vegan recepten aan waardoor het met een aantal goede tips&tricks steeds gemakkelijker wordt om op deze trend in te spelen.

Het klinkt een hele uitdaging, geen dierlijke producten gebruiken. Dus ook geen melk, eieren, honing en boter bijvoorbeeld. Gelukkig klinkt dit allemaal veel ingewikkelder dan dat het uiteindelijk is. Wist je bijvoorbeeld dat Monchou te vervangen is door Soya yoghurt? En dat boter te vervangen is door plantaardige margarine? Voor taart hebben we dé oplossing voor je: de Cheesecakemix van Dr. Oetker Professional is namelijk geschikt voor een vegan bereiding! Dit is een perfecte basis om heerlijke taarten mee te bakken die ook erg geschikt zijn als dessert. 

Vegan is zeker niet saai en hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn! Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen.

Binnenkort meer vegan recepten, tips & tricks ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

Cheesecakemix

Of je nu een klassieke New York Style cheesecake of een van de vele heerlijke (smaak)varianten hierop wilt maken  vormt deze mix de ideale basis. Nu ook vegan te bereiden! Voor de kruimelbodem vervang je de boter door plantaardige margarine.  

Vegan tips & tricks

Ben jij benieuwd hoe je ei en zuivel kan vervangen in jouw recepturen? Lees erover via onze tips en tricks blog!

Vegan naturel cheesecake

Vegan naturel cheesecake

Vegan sinaasappel cheesecake

Vegan sinaasappel cheesecake