Matcha

Matcha is een trend die de laatste tijd veel voorbij komt. Dit groene thee poeder is ontzettend gezond en wordt vooral veel gebruikt in de Japanse keuken. Van matcha krijg je een enorme energieboost door het hoge cafeïne gehalte! Daarom valt matcha ook onder de superfoods.

De intens groene kleur van matcha ontstaat door de velen aminozuren en het extra chorofyl dat de theeplant bezit. De theeplantbladeren produceren dit extra veel doordat ze de laatste maand in de schaduw worden gelegd.

Maar matcha kun je naast thee, ook verwerken op allerlei andere manieren. Maak bijvoorbeeld eens een cake met matcha voor een mooie groene kleur!

Tips verwerking Matcha

Tip 1: Cooking Matcha is speciaal ontwikkelt om matcha makkelijker te verwerken in onder andere je cakes.

Tip 2: Om klontjes te voorkomen is het slim om het poeder eerst te zeven voordat dit het beslag in gaat. 

Basisrecept Hollandse Cake

Basisrecept Hollandse Cake

Bloem Smaken

Bloem Smaken