Bloem Smaken

Eetbare bloemen worden steeds bekender bij de consument als decoratie van zowel zoete als hartige gerechten. Maar deze bloemen kan je ook verwerken voor hun smaak in bakproducten. Lavendel, viooltjes, vlierbloesem of rozen aroma’s voor in bijvoorbeeld je macarons! 

Let op: gebruik geen 'gewone' bloemen van de bloemist. Deze zijn niet geschikt voor consumptie.


Tip 1 verwerken bloemsmaken

Laat (gedroogde) eetbare bloemen even weken in bijvoorbeeld melk of slagroom dat je nodig hebt voor je beslag. Zeef de melk zodat het geen bloemen meer bevat en roer het door je beslag voor een echte bloemensmaak.

Tip 2 Houdbaarheid

Om bloemen langer houdbaarheid te maken kun je de bloemen versuikeren en/of heel langzaam laten drogen in de oven.

Siropen zoals rozensiroop blijven voor een langere tijd goed. De siropen kunnen wel heel overheersend zijn. Pas hier dus mee op!

Brownie met limoen mascarpone mousse

Brownie met limoen mascarpone mousse

Eetbare bloemen

Eetbare bloemen