Over de top decoraties

Je ziet het steeds vaker: Het extreem decoreren is een opkomende trend. Foodstyling over de top! Op de vele beurzen waar ik kom zie ik dat er steeds meer met decoratie wordt gedaan. Uit het artikel van Peter Heshof kan ik zien dat de trend waarschijnlijk aan het overwaaien is uit Amerika. Decoratie maakt in veel gevallen een product aantrekkelijker. Wat er nu gebeurt is dat de meest simpele recepten ‘over the top’ gedecoreerd worden. Hiermee worden deze lekkernijen weer in een nieuw jasje gestoken. Iedereen kan op deze manier decoreren en dat is het leuke aan deze trend. Hieronder vind je het recept dat ik heb gebruikt bij de gedecoreerde cake die hiernaast te zien is. Cake wordt vaak als vrouwelijk gezien, maar ik heb er nu voor gekozen er een stoere cake van te maken.

Foodstyling ingrediënten

Ik heb verschillende ingrediënten gebruikt om tot dit resultaat te komen. Er zitten onder andere verschillende smaken chocolade op. Daarnaast nog stroopwafels, marshmallows, karamelblokjes en pretzels. Bij het ‘over de top’ decoreren hoeft niet alles heel netjes op de cake of een andere soort taart te liggen. Een beetje rommelig geeft de taart of cake extra volume en een hele nieuwe look.

Bekijk hier het recept

Wanneer je enthousiast bent geworden over het decoreren, kun je meer informatie vinden over onder andere het decoreren met eetbare bloemen en chocolade.

Over Anoek

Anoek Lorje is dé foodstyliste van Nederland! Ze wordt door vele foodprofessionals ingezet om haar kwaliteiten en creativiteit te laten zien. Naast het ondersteunen van foodprofessionals is Anoek ook in veel andere bronnen te vinden zoals; Elle Eten, Allerhande, Unox en Jamie Magazine. 

5 tips voor een hoger rendement door minder waste

Hoe creëer je minder derving en dus een hoger rendement voor de verkoop van jouw taarten en desserts?

Over the top caramel chocolade cake

Over the top caramel chocolade cake

Chocoladedecoraties

Chocoladedecoraties