Mirror Glaze

Een trend die zijn oorsprong kent in Frankrijk zijn de 'mirror cakes' oftewel taarten en cakes die zo glad en glimmend zijn dat je jezelf erin kunt zien. Deze taarten en/of cakes worden gedecoreerd met kleurrijk glanzend glazuur, ook wel 'mirror glaze', 'glacage miroir' of 'spiegelglazuur' genoemd. Glacage Miroir is een techniek uit de Franse patisserie die nu veel wordt gebruikt voor het maken van de prachtige mirror glaze taarten. De trend om verschillende kleuren te gebruiken komt uit Amerika. 

Wil je alles weten over de bereiding van mirror glaze? Kijk dan op onze pagina tips en tricks.

Soorten mirror glaze

Mirror glaze wordt meestal gemaakt van witte chocolade gecondenseerde melk, glucose, suiker en gelatine. Er wordt kleurstof aan de mirror glaze toegevoegd om leuke effecten te bereiken.

De mirror glaze kun je op verschillende manieren toepassen, waarna geweldige effecten en kleuren ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de galaxy mirror glaze. 

Caramel mirror glaze

Voor een caramel mirror glaze wordt suiker, water, slagroom, maïzena en gelatine gebruikt. 

Bruine chocolade glazuur

Voor een bruine chocolade glazuur wordt suiker, cacao of pure chocolade, slagroom en gelatine gebruikt

Witte en gouden mirror glaze

Voor een witte en gouden mirror glaze wordt poeder, kleur wit en goud van Culifine gebruikt.

Fraisier

Fraisier

Luxe Taarten

Luxe Taarten