Eetbare bloemen

Naast chocolade zijn er nog meer decoratie mogelijkheden om je gerecht of dessert mooi op te maken of iets spannender te maken. Bijvoorbeeld met eetbare bloemen. In Nederland nog niet heel gebruikelijk, maar eetbare bloemen kunnen een toegevoegde waarde zijn voor jouw dessert.

Op de foto een kleine compilatie van het totale aantal bloemen dat door mensen gegeten kan worden. Van de subtiele kleine borago tot aan een fraaie en opvallende fuchsia, met de verschillende soorten en kleuren eetbare bloemen is alles mogelijk en dit kan ervoor zorgen dat het gerecht een unieke uitstraling krijgt. Bij de groothandel zijn steeds meer soorten eetbare bloemen te krijgen.

Opmaak dessert met eetbare bloemen

Als voorbeeld van een toepassing heb ik gekozen voor een relatief makkelijk en behapbaar recept waar de gesuikerde rode en witte rozen blaadjes de eenvoudige brownie naar een hoger niveau trekken. Daarbij heb ik een mooie limoen mascarpone mousse gemaakt die een frisse bite geeft aan de wat zwaardere brownie.
Recept: Brownie met limoen-mascarpone mousse en rozenblaadjes 


Het effect van bloemen in de presentatie van je gerecht laat zich ook goed zien in het voorbeeld op de afbeelding hiernaast van het limoen-merengue tarteletje. Door gebruik van een orchidee bestrooid met eetbaar parelmoer poeder wordt een uniek dessert gecreëerd.
Recept: Limoen tarteletjes met merengueOver Anoek

Anoek Lorje is dé foodstyliste van Nederland! Ze wordt door vele foodprofessionals ingezet om haar kwaliteiten en creativiteit te laten zien. Naast het ondersteunen van foodprofessionals is Anoek ook in veel andere bronnen te vinden zoals; Elle Eten, Allerhande, Unox en Jamie Magazine. 

5 tips voor een hoger rendement door minder waste

Hoe creëer je minder derving en dus een hoger rendement voor de verkoop van jouw taart en dessert?

Brownie met limoen mascarpone mousse

Brownie met limoen mascarpone mousse

Chocoladedecoraties

Chocoladedecoraties