Chocoladedecoraties

Chocolade decoraties zijn te verkrijgen in heel veel verschillende kleuren, vormen, maten en smaken. Daarnaast is de smaak van chocolade makkelijk te combineren bij alle desserts. Bij groothandels vind je prachtige chocolade decoraties, je hoeft dus niet altijd zelf alles te maken. De hier gebruikte decoraties zijn van Dobla BV. 

Het decoreren met chocolade is vaak een mooie toevoeging aan de opmaak van een dessert. Dit komt door het gebruik van verschillende kleuren, speelse vormen en natuurlijk de heerlijke smaak van de kwalitatieve chocolade. Hieronder een aantal voorbeelden van wat je met chocolade decoraties kunt bereiken. Zo maak je van een simpele component een compleet gericht.

Opmaak dessert met chocoladedecoraties

Cheesecake presenteren

Een dessertkaart is niet compleet zonder een variant cheesecake. Ik toon je graag hoe je een simpele punt cheesecake kunt presenteren als een volwaardig dessert. De cheesecake zelf is bereid met frambozen door de mix. Het bord wordt vervolgens gedecoreerd met nog bevroren frambozen en krokante yoghurt kruimels (groothandel) om een frisse smaak te geven aan het ietwat zware gerecht. De chocolade krullen (groothandel; Dobla) maken het vervolgens helemaal af.
Recept: Frambozen cheesecake 

Brownie presenteren
Ook brownie is een klassieker op de dessertkaart die vaak simpel gepresenteerd wordt met vanille-ijs. Hier heb ik de brownie in plakken gesneden en afgewisseld met een bosbessencrème om deze wat spannender te maken. Ter decoratie gebruik ik hazelnoot nougatine (groothandel) en gemarmerde chocolade schotsen (groothandel; Dobla). De componenten van dit gerecht zijn simpel, maar door gebruik van de juiste ingrediënten wordt er een mooi en verzorgd dessert gecreëerd.
Recept: Brownie met bosbessencrème

Over Anoek

Anoek Lorje is dé foodstyliste van Nederland! Ze wordt door vele foodprofessionals ingezet om haar kwaliteiten en creativiteit te laten zien. Naast het ondersteunen van foodprofessionals is Anoek ook in veel andere bronnen te vinden zoals; Elle Eten, Allerhande, Unox en Jamie Magazine. 

5 tips voor een hoger rendement door minder waste

Hoe creëer je minder derving en dus een hoger rendement voor de verkoop van jouw taart en dessert? 

Brownie met bosbessen botercréme

Brownie met bosbessen botercréme

Eetbare bloemen

Eetbare bloemen