Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Werken met... deeg

Welke degen zijn er?
Voor het maken van (basis)deeg wordt onder andere suiker, boter, bloem, vocht en gas gevende stoffen gebruikt. Door de verhouding van de grondstoffen te veranderen of door de hoeveelheden en de grondstoffen op verschillende manieren te verwerken, kunnen we verschillende soorten deeg maken.

Harde wenerdeeg

Harde Wenerdeeg is breed toepasbaar en wordt gebruikt voor het bakken van taart en koek. Perfect voor o.a. een huisgemaakte appeltaart! Wil je weten hoe je harde wenerdeeg maakt? Klik dan snel verder voor het basisrecept!

Bladerdeeg

Bladerdeeg wordt ook wel korstdeeg of feuilleté genoemd en kenmerkt zich door een ‘bladerende werking’. Bladerdeeg is ideaal om snel taarten mee te bakken, maar het maken kost veel tijd. Vriesvers bladerdeeg biedt de uitkomst! Klik verder en lees alles over bladerdeeg!

Soezendeeg

Soezendeeg, ook wel kookdeeg genoemd, is een deeg gemaakt van water, boter, bloem en eieren. Veel variatie is mogelijk met soezendeeg, van eclairs tot soesjes met diverse vullingen. Verras jouw gasten bij de high tea! Klik snel verder voor het basisrecept! 

Kruimeldeeg

Dit deeg heet kruimeldeeg omdat er, als je de ingrediënten met elkaar vermengt, kruimels ontstaan die lijken op grove broodkruimels. Kruimeldeeg wordt gebruikt voor boterkoekjes en als stevige bodem voor taarten en gebak. Wij gebruiken kruimeldeeg veel als losse kruimels bovenop een (appel)taart of dessert. Klik verder voor het basisrecept!

Supersnelle basis taartbodem van harde wenerdeeg

Supersnelle basis taartbodem van harde wenerdeeg

Tarte Tatin van peer

Tarte Tatin van peer

Eclairs au chocolat

Eclairs au chocolat

Appeltaart met cranberries en amandel crumble

Appeltaart met cranberries en amandel crumble