Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

SOS taartvulling

Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het maken van taartvulling en zie ook direct hoe je ze oplost!

Probleem: mijn frangipane is te zacht.
Oplossing: zet de frangipane terug in de oven en houd de receptuur aan voor de juiste verhouding van de ingrediënten.

Probleem: mijn botercrème gaat in de schift.
Oplossing: het bloem-melk mengsel en de geklopte boter moeten op kamertemperatuur zijn.

Probleem: m
ijn bevroren boter crème is in de schift.
Oplossing: warm deze rustig au bain-marie op in delen en dan met een garde glad roeren.

Probleem: mijn slagroom klopt niet stijf of raakt in de schift
Oplossing: de kom, garde en slagroom moeten koud zijn en klop niet te lang, dit veroorzaakt boter.

Probleem: mijn banketbakkersroom is te dun.
Oplossing: de room is nog niet gaar genoeg, dit kan komen door te weinig eieren of bloem. Voeg voorzichtig nog een ei toe en probeer te corrigeren.

Probleem: mijn ganache is korrelig
Oplossing: de ganache is niet meer te herstellen, gebruik de volgende keer meer glucose(blanke stroop) en verwarm de slagroom tot max. 85 °C.


Meer tips, recepten en inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Frambozenroom petitfours

Frambozenroom petitfours

Chocolade passievruchttaart met zeezout

Chocolade passievruchttaart met zeezout