SOS taart verwerking
Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het verwerken van je taart en zie ook direct hoe je ze oplost!Probleem: mijn taart is niet recht/egaal.
Oplossing: steek in iedere laag aan de zijkant een cocktail prikker
(recht boven elkaar). Bij het opbouwen van de taart leg je de lagen zo op
elkaar dat de cocktailprikkers weer uitlijnen. Zo zorg je dat de lagen precies
terug worden gelegd zoals gesneden en is je taart recht.
Probleem: mijn biscuit taart is niet strak
Oplossing: gebruik een taartkarton of
draaiplateau op de onderkant om de taart op te bouwen.
Probleem: mijn slagroomtaart is niet strak na het afsmeren
Oplossing: gebruik
botercrème, ganache of roomkaas. Gebruik GEEN slagroom of bavarois, dit bevat
te veel vocht.
Probleem: mijn taart valt uit elkaar bij het snijden.
Oplossing: snij de taart
met een scherp/warm mes en, indien mogelijk., wanneer de taart half bevroren is.