Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

SOS taart verwerking

Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het verwerken van je taart en zie ook direct hoe je ze oplost!

Probleem: mijn taart is niet recht/egaal.
Oplossing: steek in iedere laag aan de zijkant een cocktail prikker (recht boven elkaar). Bij het opbouwen van de taart leg je de lagen zo op elkaar dat de cocktailprikkers weer uitlijnen. Zo zorg je dat de lagen precies terug worden gelegd zoals gesneden en is je taart recht. 

Probleem: m
ijn biscuit taart is niet strak
Oplossing: gebruik een taartkarton of draaiplateau op de onderkant om de taart op te bouwen.

Probleem: mijn slagroomtaart is niet strak na het afsmeren
Oplossing: gebruik botercrème, ganache of roomkaas. Gebruik GEEN slagroom of bavarois, dit bevat te veel vocht.

Probleem: mijn taart valt uit elkaar bij het snijden.
Oplossing: snij de taart met een scherp/warm mes en, indien mogelijk., wanneer de taart half bevroren is.

Meer tips, recepten en inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Naked layer chocolade en aardbeientaart met zomerfruit

Naked layer chocolade en aardbeientaart met zomerfruit