SOS biscuit
Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het maken van biscuit en zie ook direct hoe je ze oplost!
Probleem: mijn biscuit loopt over de zijkant van de bakvorm.
Oplossing: gebruik
de volgende keer een grotere bakvorm.
Probleem: mijn biscuit wordt niet luchtig.
Oplossing: na langer mixen zal het
beslag luchtiger worden, hoe langer hoe
beter, minimaal 8 minuten.
Probleem: mijn biscuit is ingezakt
Oplossing: het voortijdig openen van de oven
veroorzaakt een cake die inzakt
Probleem: mijn biscuit is te donker geworden
Oplossing: het is verstandig om de temperatuur van de oven te verlagen voor de
volgende keer. Is er na het proeven geen smaakeffect? Decoreer de taart met
bijvoorbeeld poedersuiker, suikerglazuur of chocolade glazuur.
Probleem: mijn biscuit is droog en plat.
Oplossing: de gebruikte vorm is te groot. Gebruik de
volgende keer de maat van de bakvorm van het recept.
Probleem: mijn biscuit is vochtig
Oplossing: je biscuit heeft te
lang in de bakvorm gestaan. Ons advies is deze 10 minuten na het bakken op een
rooster te storten om af te koelen en condens te voorkomen.
Probleem: mijn biscuit is aan de bovenkant niet gelijk
Oplossing: de temperatuur
is te hoog en de bakvorm te klein. Gebruik eventueel de onderkant van het
biscuit als bovenkant.
Probleem: mijn biscuit plakt aan de bakvorm
Oplossing: de bakvorm is niet genoeg
ingevet, gebruik bakspray en eventueel ook bakpapier