Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

SOS biscuit

Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het maken van biscuit en zie ook direct hoe je ze oplost!


Probleem: mijn biscuit loopt over de zijkant van de bakvorm.
Oplossing: gebruik de volgende keer een grotere bakvorm.

Probleem: mijn biscuit wordt niet luchtig.
Oplossing: na langer mixen zal het beslag luchtiger worden,  hoe langer hoe beter, minimaal 8 minuten.

Probleem: mijn biscuit is ingezakt
Oplossing: het voortijdig openen van de oven veroorzaakt een cake die inzakt

Probleem: mijn biscuit is te donker geworden
Oplossing: het is verstandig om de temperatuur van de oven te verlagen voor de volgende keer. Is er na het proeven geen smaakeffect? Decoreer de taart met bijvoorbeeld poedersuiker, suikerglazuur of chocolade glazuur.

Probleem: mijn biscuit is droog en plat.
Oplossing: de gebruikte vorm is te groot. Gebruik de volgende keer de maat van de bakvorm van het recept.

Probleem: mijn biscuit is vochtig
Oplossing: je biscuit heeft te lang  in de bakvorm gestaan. Ons advies is deze 10 minuten na het bakken op een rooster te storten om af te koelen en condens te voorkomen.

Probleem: mijn biscuit is aan de bovenkant niet gelijk
Oplossing: de temperatuur is te hoog en de bakvorm te klein. Gebruik eventueel de onderkant van het biscuit als bovenkant.

Probleem: mijn biscuit plakt aan de bakvorm
Oplossing: de bakvorm is niet genoeg ingevet, gebruik bakspray en eventueel ook bakpapier


Meer tips, recepten en inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Basisrecept biscuit kapsel

Basisrecept biscuit kapsel

Hazelnoot Karameltaart

Hazelnoot Karameltaart