Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

SOS appeltaart

Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het maken van appeltaart en zie ook direct hoe je ze oplost!

Probleem: m
ijn appeltaart is niet meer krokant na het bewaren in de koeling.
Oplossing: bak de appeltaart niet te donker, vries deze daarna in of zet in de koeling. Op de dag van gebruik regeneer je deze (10 min. Op 160 °C) voor een krokante kost.

Probleem: mijn appeltaart is aan de zijkant niet voldoende krokant.
Oplossing: verwijder de rand van de springvorm tegen het einde van de baktijd en bak nog 10 minuten zonder rand voor een superkrokant resultaat.

Probleem: mijn appeltaart is erg vochtig.
Oplossing: laat het appel mengsel eerst goed laten uitlekken en gebruik eventueel meer custard.

Probleem: mijn appeltaart valt uit elkaar.
Oplossing: gebruik stevige appels zoals bijvoorbeeld Jonagold of Elstar. Laat het appel mengsel eerst goed laten uitlekken en gebruik eventueel meer custard. Laat de appeltaart eerst afkoelen voor het snijden.


Meer tips, recepten en inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Appeltaart met cranberries en amandel crumble

Appeltaart met cranberries en amandel crumble