SOS appeltaart
Lees hieronder de meest voorkomende problemen bij het maken van appeltaart en zie ook direct hoe je ze oplost!Probleem: mijn appeltaart is niet meer krokant na het bewaren in de koeling.
Oplossing: bak de appeltaart niet te donker, vries deze daarna in of zet in de koeling. Op de dag van gebruik regeneer je deze (10 min. Op 160 °C) voor een krokante kost.
Probleem: mijn appeltaart is aan de zijkant niet voldoende krokant.
Oplossing: verwijder de rand van de springvorm tegen het einde van de baktijd en bak nog 10 minuten zonder rand voor een superkrokant resultaat.
Probleem: mijn appeltaart is erg vochtig.
Oplossing: laat het appel mengsel eerst goed laten uitlekken en gebruik eventueel meer custard.
Probleem: mijn appeltaart valt uit elkaar.
Oplossing: gebruik stevige appels zoals bijvoorbeeld Jonagold of Elstar. Laat het appel mengsel eerst goed laten uitlekken en gebruik eventueel meer custard. Laat de appeltaart eerst afkoelen voor het snijden.