Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Mirror Glaze, Glacage Miroir, Spiegelglazuur

Mirror glaze is de laatste tijd een van de grootste foodtrends op het internet. Prachtige afbeeldingen komen voorbij van het decoreren van taarten met kleurrijk glanzend glazuur. Mirror glaze wordt meestal gemaakt van witte chocolade, gecondenseerde melk, glucose, suiker en gelatine. Er wordt kleurstof aan de mirror glaze toegevoegd om leuke effecten te bereiken. Hieronder een aantal leuke voorbeelden en tips. 

Basisrecept mirror glaze

Ingredienten: 150 gram fijne kristalsuiker, 150 gram glucose, 75 gram water, 150 gram witte chocolade, 100 gram gecondenseerde melk, 5 blaadjes gelatine. 

Bereiding:
  • Doe de witte chocolade, gecondenseerde melk en de geweekte gelatine in een kom.
  • Doe de glucose, suiker en water in een pan en breng aan de kook tot 85 ºC.
  • Giet de gekookte suiker op het chocolade mengsel en roer goed door.
  • Maak het glazuur gladder en dikker met behulp van een staafmixer. Let op dat er niet teveel luchtbellen ontstaan.

Tips & Tricks Mirror glaze

Tip 1: Voor een zo mooi mogelijke Mirror glaze moet de taart of het gebak licht bevroren zijn!

Tip 2: Let goed op de temperatuur. Als je een glazuur maakt op basis van suikersiroop mag de temperatuur van de siroop niet boven de 85 °C uit komen voor het mengen met de andere ingrediënten. Laat het glazuur goed afkoelen voordat je het over je taart giet. Zorg ervoor dat het glazuur tussen 30 en 40 graden Celsius is. Door een te warm glazuur wordt de laag veel te dun en blijft het niet plakken aan je taart. Als je glazuur te koud is wordt het verspreiden van het glazuur moeilijker. Is je glazuur toch te koud? Verwarm deze dan heel even in de magnetron.


Tip 3Wil je luchtbellen in je glazuur voorkomen, houdt dan de staafmixer in de bodem van de beker. Als er toch luchtbellen ontstaan, wals dan de beker totdat de luchtbellen verdwijnen


Tip 4Giet het glazuur in een vloeiende beweging strak om de taart of met behulp van een draaiplateau.

Caramel mirror glaze

Voor een caramel mirror glaze wordt suiker, water, slagroom, maïzena en gelatine gebruikt. Klik verder voor het recept van de hazelnoot karameltaart!


Bruine chocolade glazuur

Voor een bruine chocolade glazuur wordt suiker, cacao of puur chocolade, slagroom en gelatine gebruikt. Klik verder voor het recept van brownie salted caramel. 


Witte en gouden mirror glaze

Voor een witte en gouden mirror glaze wordt poederkleur wit en goud van Culifine gebruikt. Klik verder voor het recept van een witte chocoladetaart.


Hoe maak je... mirror glaze

Bereiding basisrecept

Fraisier

Fraisier

Lees alles over de trend Mirror Glaze op onze pagina trends