Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Appeltaart

De appeltaart is niet te missen in het Nederlandse voedingspatroon. Nog altijd wordt de appeltaart het meest geconsumeerd in de horeca! Er gaat niks boven een huisgemaakte appeltaart en ook hierin zijn in de loop der jaren verschillende specialiteiten ontwikkeld. Wat maakt nou een appeltaart overheerlijk en wat komt hierbij kijken?

Het appeltaart concept

Er gaat niets boven huisgemaakte appeltaart! Helaas hebben de meeste professionals het vaak te druk of geen zin om de kostbare tijd in een appeltaart te steken. Koopmans Professioneel denkt graag mee in oplossing en wil jou om die reden graag kennis laten maken met het appeltaart concept. Met behulp van Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg maak jij in een handomdraai een verse en lekkere appeltaart! Naast het deeg heb je alleen nog (kant en klare) appelblokjes nodig en staat de huisgemaakte appeltaart al binnen 5 minuten in de oven! Met behulp van de kruidenmix-emmer bereid jij in 1 keer de kruidenmix voor maar liefst 20 taarten. Dit maakt het bakken nog makkelijker en levert tenslotte gegarandeerd constante kwaliteit!

Tips & Tricks

Een appeltaart bestaat slechts uit enkele ingrediënten, maar de opbouw ervan is cruciaal. De keuze van de ingrediënten en de afwerking van de taart kent verschillende valkuilen. Ten eerste hebben we de keuze van de appels (zie video Didier Besnard). Kies daarnaast de beste producten, want ook de rest van de ingrediënten hebben invloed op de smaak.

Maak de appeltaart af door het te bestrijken met ei, wat zorgt voor een mooie goudbruine gloed. Als laatste is het van belang de appeltaart niet gelijk uit de oven te serveren. De taart zal uit elkaar vallen en ook de presentatie van de taart zal tegenvallen. Serveer appeltaart lauwwarm of op kamertemperatuur voor het lekkerste resultaat!

Tarte Tatin

Als geluk bij een ongeluk ontstond in 1889 de Tarte Tatin. De zusjes Tatin maakten met haast een appeltaart en zo belandde het deeg bovenop de appelvulling. Eenmaal uit de oven ontstond er een nieuw gerecht. Bekijk hier het recept van Tarte Tartin met Peer. 

Tips voor snij- en portioneringsadviezen

Benieuwd naar welke rendementen je behaalt met appeltaart? Met het snij- & portioneringsadvies zie je in één oogopslag wat je kosten zijn voor verschillende eetmomenten.

Appeltaart Coupe Soleil

Bak ook eens een andere variant appeltaart en kies voor deze appeltaart coupe soleil. Een variant met een romige topping van banketbakkersroom. 

Wist je dat...

...de appeltaart al sinds de 17e eeuw wordt gebakken in Nederland?
...het eerste recept van de appeltaart is gevonden in 1381 in Engeland?
...je onderscheid kunt maken in je appeltaart met 
kruimels, amandelspijs, banketbakkersroom, krenten, rozijnen en noten?

Tips voor de actieve verkoop van Appeltaart

Maar liefst 66% van de gasten weet op het moment van binnenkomst nog niet wat zij gaan bestellen. Wij hebben 7 tips en tricks voor je op een rijtje gezet, waarmee een hogere omzet gerealiseerd wordt.

5 Gouden tips voor een beter rendement door minder foodwaste

In de Nederlandse Horeca wordt maar liefst 25-35% van al het voedsel weggegooid. Zonde! Niet goed voor het milieu en niet goed voor jouw rendement. Wij hebben 5 tips onder elkaar gezet om creatief om te gaan met restanten.

Appeltaart concept

Bestel hier direct het appeltaart concept

Bestel hier direct het appeltaart concept

Vegan Hollandse Appeltaart

Vegan Hollandse Appeltaart

Klassieke plaat appeltaart

Klassieke plaat appeltaart

De allersnelste appelkruimeltaart

De allersnelste appelkruimeltaart

Welke appels selecteer jij?

Appeltaart met cranberries en amandel crumble

Appeltaart met cranberries en amandel crumble

Werken met deeg

Werken met deeg