Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

7 Basistips voor actieve verkoop van taart & dessert

Maar liefst 66% van de gasten weet op het moment van binnenkomst nog niet wat zij gaan bestellen. Bekijk hier de tips & tricks voor zowel personeel als onderneming, waarmee een hogere omzet gerealiseerd wordt.

Tip 1 Gastvrijheid

Een plezierig verblijf begint bij goede gastvrijheid. Goede interpretatie van de wensen en behoeften van de gast zorgt voor extra’s en een algehele goede beleving vanuit de gast. Misschien een open deur, maar een vrolijke gast geeft makkelijker geld uit!

Tip 2 productkennis

Het actief verkopen van de huisgemaakte taart is succesvoller wanneer er door het personeel kennis aanwezig is over de gerechten. Laat je personeel proeven en kennismaken met het product. Zo weten zij wat er wordt verkocht en kan het product beter verkocht worden. 

Tip 3 signing

Door signing binnen en buiten het restaurant wordt de zichtbaarheid van de huisgemaakte taart of het dessert vergroot. Hierbij kan gedacht worden aan stoepborden, krijtborden, posters, tafelkaarten, flyers en folders.

Tip 4 product zichtbaarheid

Maak taarten zichtbaar voor de gast en verleid ze om over te gaan tot aankoop. Dit kan via een vitrine, stolpen of aantrekkelijke fotografie. Kies voor mooie, professionele foto's. Een onaantrekkelijke presentatie of slechte belichting kunnen het tegenovergestelde effect hebben.

Tip 5 promoties

Promoties geven een boost aan je volumes. Door middel van een prijskorting op de huisgemaakte taart of een combi deal biedt jij toegevoegde waarde voor de gast en voor je eigen onderneming.

Tip 6 betrokken personeel

Stimuleer en coach het personeel in een teamoverleg om over te gaan op actieve verkoop van taart en meet het resultaat. Overweeg ook om een beloning in het vooruitzicht te stellen voor het team bij goed behaalde resultaten. 

Tip 7 klein maar fijn

Veel gasten die alleen koffie komen drinken? Biedt gasten een laagdrempelig alternatief op een hele punt taart in de vorm van een proeverij of één of meerdere mini’s. Hierdoor trek je gasten actief over de streep en verhoog je de kassa aanslag.

Ontvang recepten, tips en meer... Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional!Jouw tip delen?

Jouw tip delen?
Jouw tip is geld waard