Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Sweet table

Door: Marianne Snel - foodstylist/foodfotograaf/receptontwikkelaar 

Een tafel vol met mooi gebakken zoetigheden sfeervol gepresenteerd, dat is een trend die in Amerika al even bezig is: de Sweet table. Het wordt op verschillende soorten evenementen ingezet. Denk aan bruiloften, kraamfeestjes, bachelorparty’s, jubilea of kinderpartijtjes. Zie het als een lopend buffet maar dan in een zoete vorm. Of misschien zelfs een nieuwe variant op de nog altijd populaire high tea!

Interessante nieuwe verkoopkans

Daar ligt gelijk ook een interessante nieuwe verkoopkans. Een sweet table is qua componenten makkelijker te plannen dan een high tea. De mogelijkheden qua evenementen op maat voor jouw gasten zijn bijna onuitputtelijk. Deze vinden ook vaak plaats in de ochtend of halverwege de middag; buiten de voor jou reguliere maaltijdpieken om dus. Leuk om eens verder in te duiken.

kies voor één echte eye catcher

Een leuke Sweet table bestaat uit ongeveer vijf elementen. Waarvan er één een echte eye catcher is zoals deze mooie lagentaart. Hierdoor kun je andere elementen toevoegen die simpeler zijn. Laat een aantal ingrediënten uit de eye catcher terugkomen in de andere elementen van de Sweet table. Op die manier krijg je een mooie samenhang. Klik verder voor het recept van de naked        layer taart!


elementen in balans

Houd kleine en grotere elementen in balans. Denk ook aan het toevoegen van elementen die langer houdbaar zijn en op die manier voor andere omzetmomenten ingezet kunnen worden. Zoals blondies, brownies, koekjes of cake. Wanneer je een kleinere versie maakt van een taart, dan kun je die ook gelijk in het groot maken voor op een ander moment en zo je rendement verbeteren. Klik verder voor het recept van blondies.


slimme ingrediënten

Kies voor slimme ingrediënten: zoals bevroren fruit om op een mooie prijs uit te komen of een aantal kant-en-klaar producten om zo de productie te versnellen. Een aantrekkelijke snelle toevoeging tegen lage kosten is een granita. Klik verder voor het recept van aardbeien, framboos en muntgranita. 


mooie presentatie

Een mooie presentatie hoort echt bij een Sweet table. Kies daarom voor toppings van verschillende elementen voor vers fruit of eetbare bloemen zodat ook jouw presentatie spot on is! Met een mooie presentatie en extra decoratie heb je al snel een interessante en lekkere omzetbrenger te pakken. Klik verder voor meer inspiratie over decoreren met eetbare bloemen.


Seizoensproducten

Het thema moet natuurlijk aansluiten bij het evenement, maar ook bij de tijd van het jaar. Een slimme manier is om te kiezen voor fruit en producten die dat seizoen te bieden hebben. Geen frambozen in december dus. Dan is je rendement snel weg. Gebruik het losse fruit en de bijbehorende materialen ook eens in je aankleding. Klik verder voor het recept van frambozenroom petitfours.


Presentatie en styling

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, met leuke versieringen, bloemen en servetten passend bij het thema. Maar het hoeft niet perse. Begin met een paar mooie taartplateaus in verschillende maten. Wanneer je op locatie de Sweet table uitserveert koop dan een paar schragen en een houten plank. Zo heb je snel de tafel op- en afgebouwd. Kies eventueel voor een mooi groot tafelkleed in een neutrale kleur. En wil je iets extra’s? Zet dan inderdaad leuke vaasjes neer met veldbloemen, weckpotjes met bestek en hang papieren ponpons boven de tafel. En een schoolbord met handgeschreven tekst is helemaal leuk!

Naast rendement en een nieuwe leuke omzetkans kun je ook creatief gezien (zowel in receptuurkeuze als in presentatie) veel kanten op, zodat je een echte Sweet table kunt maken die perfect past bij jouw zaak.

Over Marianne Snel

Marianne Snel is foodstylist, foodfotograaf en receptontwikkelaar. Een creatieve duizendpoot die met haar creativiteit en kennis culinaire producties maakt. Haar receptuur is niet alleen heel smaakvol en gemakkelijk om te bereiden. Ze zijn ook nog eens plaatjes om naar te kijken. Marianne doet met regelmaat de styling voor kookboeken, maakt culinaire producties voor foodprofessionals en ontwikkelt receptuur voor Marqt, Honig, Heinz en Dr. Oetker Professional. 

Bekijk meer recepten voor jouw sweet tableDuotone Kwarktaartjes

Duotone Kwarktaartjes