Zomerfruit crumble
Het recept zomerfruit crumble is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: cheesecake zomerfruit slice, aardbeienroom soesje en zomerfruit crumble.
Voorbereiding:
Voorbereiding:
- Verwarm
de oven voor op 180 ºC
(elektrische oven), 160 ºC
(hetelucht oven)
- Prik kleine gaatjes in het deeg met een vork en leg het deeg in de bakvorm.
- Bak het deeg af voor ongeveer 20 minuten. Laat het daarna afkoelen.
- Doe stukjes bevroren deeg in een keukenmachine en hak dit tot een crumble.
- Zet de crumble terug in de vriezer tot gebruik.
- Laat het ontdooide fruit goed uitlekken in een vergiet of zeef.
- Meng het fruit met de honing en custardpoeder.
- Vul de vorm met de vulling en druk dit een beetje aan.
- Bestrooi de bovenkant met de crumble.
- Bak het geheel circa 50-60 minuten. Laat de zomerfruit crumble afkoelen.
- Haal de taart uit de vorm.
- Laat de taart eerst goed afkoelen (evt. licht invriezen).
- Snijd de taart in kleine blokjes van 3,5 cm x 3,5 cm.
- Garneer met blauwe bessen.
- Serveer de 3 elementen op 1 bord. Garneer de verschillende onderdelen eventueel met blauwe bessen.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Disposable bakvorm


Custardpoeder


Harde wenerdeeg
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Als de crumble te zacht wordt in de keukenmachine, zet even terug in de vriezer.Tip
Zet de afgebakken zomerfruit taart in de vriezer om strakke blokjes te kunnen snijden.Tip
Je kunt de taart 1 maand in de vriezer bewaren. Snijd/portioneer de taart voor het invriezen. In de koeling is deze taart 3 dagen houdbaar (afgedekt).Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm (Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!Tip
Gebruik je de vulling niet direct, dan laat de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m het vocht.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:Bodem:
Crumble:
- 250 g stukjes bevroren Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg.
- 800 g diepvries bosvruchten: bramen, blauwe bessen en frambozen mix (ontdooid).
- 80 g Langnese Honing.
- 120 g Dr. Oetker Professional Custardpoeder.