Winterse kwarktaart met stoofpeertjes
Kwarktaart met in gluhwein en suiker gestoofde stoofperen.
Werkwijze stoofpeertjes:
- Leg de peren (geschild en gehalveerd) in een pan, voeg de suiker en glühwein toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 5 minuten koken
- Zet de pan (met de deksel erop) op laag vuur en stoof de peren 3 uur
- Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen
- Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, uitlekken
- Bewaar het perenvocht
Werkwijze bodem:
- Voeg de kaneel toe aan de kruimelbodemmix
- Bereid de taartbodem verder volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Vet de springvorm in met Bakspray (Dr. Oetker)
- Zet de bodem tot gebruik in de
koelkast
Werkwijze vulling:
- Dep de stoofpeertjes droog en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart
- Bereid de taartmix met 400 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm
- Laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast
Decoratie:
- Bereid de gelatine met 250 ml perenvocht
- Laat wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat
- Laat de taart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Bakspray


Dr. Oetker Professional Mix voor Kwark taart Naturel


Dr. Oetker Professional Gelatinepoeder
Allergenen


Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:
- Springvorm Ø24 of 26 cm
- Pan
- Zeef
- Mixer
- Keukenmachine
- 250 g Dr. Oetker Professional mix voor Kruimelbodem (1kg)
- 2 el gemalen kaneel
- 60 g boter of margarine
- 6 stoofperen (Gieser Wildeman)
- 75 g suiker
- 750 ml Gluhwein
- 200 g Dr. Oetker Professional mix voor Kwarktaart Naturel (1kg)
- 450 g roomkwark vanille
- 250 ml slagroom
- 6 g Dr. Oetker Gelatine poeder – helder (1kg)