Vegan sinaasappel cheesecake
Is er onder jouw klanten ook steeds meer vraag naar vegan producten? Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen. Wij delen graag Vegan inspiratie en onze tips & tricks. Bekijk bijvoorbeeld ook; Vegan Mokka Cheezcake, Vegan Chocolade Banaan Cheezcake en Vegan Naturel Cheezcake.
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 120°C
- Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Professional Bakspray
- Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier
Bereiding kruimelbodem:
- Smelt de margarine in een pan
- Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten margarine
- Plaats de bakvorm ca. 10 minuten in de koeling
Cheesecake vulling:
- Doe de mix, de yoghurt en de no egg met het water in de keukenmachine
- Voeg het sinaasappel extract toe en laat nog eventjes draaien in de keukenmachine
- Haal de bakvorm uit de koeling en giet de massa in de springvorm
- Bak de cheesecake in 80 minuten gaar
- Laat daarna de cheesecake 2 uur afkoelen in de koeling
- Breng sinaasappelpuree, water en suiker met de agar agar aan de kook
- Laat afkoelen
Afwerking:
- Giet de sinaasappelgel op de cheesecake en garneer naar eigen inzicht met fijn gesneden kumquats, eetbare viooltjes, verse sinaasappel partjes en Atsina cress
Binnenkort meer vegan recepten, tips & tricks ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake
Allergenen






Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De Vegan "cheesecake taart" kan 3 à 4 dagen bewaard worden (afgedekt in de koeling).
Tip
De Vegan "Cheesecake taart" is niet diepvries bestendig wegens zijn natuurlijke bindkracht.
Tip
No Egg is een 100% plantaardige ei-vervanger. Het gebruik van de poeder is eenvoudig en is te gebruiken met de volgende verhoudingen: 1 ei = 1 tl No Egg en 2 el water. Het equivalent van 3 eiwitten = 2 tl No Egg en 1 El vloeistof.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigheden & ingrediënten:
- Bakpapier
- Springvorm 24 cm
- Keukenmachine
- Dr. Oetker Profesional Bakspray
Kruimelbodem:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g plantaardige margarine
Vulling:
- 200 g Mix voor Cheesecakemix
- 750 g Sojayoghurt
- 35 g No egg met 150 ml water
- 5 ml sinaasappel extract (1 theelepel)
- 3 dl sinaasappelpuree/coulis
- 1 dl water
- 100 gram suiker
- 3 g agar