Vegan naturel “cheezcake”
Vegan
is trendy en hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn! Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen. Wij delen graag Vegan inspiratie en onze tips& tricks. Bekijk bijvoorbeeld ook; Vegan Mokka Cheezcake, Vegan Sinaasappel Cheezcake en Vegan Banaan Chocolade Cheezcake.
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Professional Bakspray
- Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier
Bereiding kruimelbodem:
- Smelt de margarine in een pan
- Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten margarine
- Leg de bakvorm ca. 10 minuten in de koeling.
Cheesecake vulling:
- Voeg de mix, de yoghurt en de no egg met water in de keukenmachine
- Voeg eventueel vanille extract toe en laat nog eventjes draaien in de keukenmachine
- Haal de bakvorm uit de koeling en giet de massa in de springvorm.
- Bak de cheesecake 60 - 80 min gaar in de oven
- Laat de cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen
- Zet de cheesecake minimaal 2 uren in de koeling.
- Frambozenpuree, Water en suiker met de agar agar aan de kook brengen.
- Laat afkoelen.
Afwerking
- Giet de frambozengel op de cheesecake en garneer naar eigen inzicht met rood fruit en Cress
Binnenkort meer vegan recepten, tips & tricks ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Mix voor kruimelbodem


Mix voor cheesecake
Allergenen






Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De Vegan "cheesecake taart" kan 3 a 4 dagen bewaard worden afgedekt in de koeling.Tip
De Vegan "Cheesecake taart" is niet diepvries bestendig wegens zijn natuurlijk bindkrachtTip
No Egg is een 100% plantaardige ei-vervanger. Het gebruik van de poeder is eenvoudig en is te gebruiken met de volgende verhoudingen: 1 ei = 1 tl No Egg en 2 el water. Het equivalent van 3 eiwitten = 2 tl No Egg en 1 El vloeistof.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigheden & ingrediënten
- Bakpapier
- Springvorm 24 cm
- Keukenmachine
Kruimelbodem
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g plantaardige margarine
Vulling:
- 200 g Mix voor Cheesecakemix
- 750 g Sojayoghurt
- 35 g No egg met 150 ml water oplossen
- 1 /2
theelepel vanille aroma
- 3 dl frambozenpuree
- 1 dl water
- 80 gram suiker
- 3 g agar