Vegan mokka cheesecake
Is er onder jouw klanten ook steeds meer vraag naar vegan producten? Maak het jezelf gemakkelik met onze vegan mokka cheesecake! Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen. Wij delen graag Vegan inspiratie en onze tips & tricks. Bekijk bijvoorbeeld ook; Vegan Chocolade Banaan Cheesecake, Vegan Sinaasappel Cheesecake en Vegan Naturel Cheesecake.
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 120°C
- Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Professional Bakspray
- Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier
Bereiding kruimelbodem:
- Smelt de margarine in een pannetje
- Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten margarine
- Leg de bakvorm ca. 10 minuten in de koeling
Cheesecake vulling:
- Voeg de mix, de yoghurt en de no egg met water in de keukenmachine
- Voeg het koffie-extract toe en laat nog eventjes draaien in de keukenmachine
- Haal bakvorm uit de koeling en giet de massa in de springvorm
- Bak de cheesecake in 80 -100 min. gaar
- Laat daarna de cheesecake afkoelen
- Zet de taart minimaal 2 uren in de koeling
Afwerking:
Garneer de taart met chocolade koffiebonen, nootjes, caramel en vegan slagroom
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.
Binnenkort meer vegan recepten, tips & tricks ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake
Allergenen






Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De Vegan "cheesecake taart" kan 3 a 4 dagen bewaard worden afgedekt in de koeling.
Tip
De Vegan "Cheesecake taart" is niet diepvries bestendig wegens zijn natuurlijke bindkracht
Tip
No Egg is een 100% plantaardige ei-vervanger. Het gebruik van de poeder is eenvoudig en is te gebruiken met de volgende verhoudingen: 1 ei = 1 tl No Egg en 2 el water. Het equivalent van 3 eiwitten = 2 tl No Egg en 1 El vloeistof.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigheden & ingrediënten
- Bakpapier
- Springvorm 24 cm
- Keukenmachine
Kruimelbodem
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g plantaardige margarine
Vulling:
- 200 g Mix voor Cheesecakemix
- 750 g Sojayoghurt
- 35 g No egg met 150 ml water
- 20 g koffie extract (1 eetlepel)