Vanille cheesecake met ruby chocolade on a stick
- Bekleed de bakvorm met vetvrijpapier
- Prik het deeg met een vork of korstdeegrol
- Plaats het deeg in de bakvorm en bak af op 140 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is en laat daarna afkoelen
- Meng de eieren en de mix in de magimix of mengmachine, voeg de roomkaas in stukjes toe en mix tot een gladde massa
- Voeg de crème fraîche en de vanille extract toe en meng 2 minuten tot een homogene crème
- Stort het mengsel op de bodem en bak de taart ca. 80 minuten af op 120 °C
- Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen
- Plaats de cheesecake minimaal 2 uren in de koeling
- Haal de cheesecake uit de koeling en maak de bovenkant goed droog met keukenpapier (i.v.m doorhalen door de chocolade)
- Snij met een warm en schoon mes 1/2 cm af van alle zijkanten
- Snij de cheesecake in een rechthoekige vorm van 6 cm
- Snij daarvan driehoekjes van 4,5 cm breed
- Smelt 350 g van de ruby chocolade au bain-marie of in een chocoladesmelter tot 42 °C
- Voeg het laatste deel chocolade callets (150 g) door de gesmolten chocolade
- Verlaag de temperatuur van de chocolade naar 29,5°C
- Meer info https://youtu.be/F72K1s8Zph8
- Dip de cheesecake punten in de chocolade en leg ze op een bakpapier, laat goed drogen
- Garneer de cheesecakepunten naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met witte crispypearls en zilverspray
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen







Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De gebakken cheesecakepunten zonder chocolade kunnen 3 à 4 dagen in de koeling bewaard worden.
Tip
Zorg dat de bovenkant van de gesneden punten cheesecake goed droog zijn voor het dippen door de chocolade.
Tip
Je krijgt het beste
resultaat door de cheesecake door de chocolade te dippen op dezelfde dag van
consumptie.
De cheesecakepunten kunnen maximaal een dag van
tevoren gemaakt worden en moeten bewaard worden in een dichte doos in een koele
ruimte. Daarnaast kan de cheesecake niet in de koeling bewaard worden wegens
condensvorming.
Benodigdheden & ingrediënten
Bodem:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm of 1/2 GN
- 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel
- 220 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 400 g Monchou
- 400 g crème fraîche
- 6 eieren
- 1 eetlepel vanille extract
- 500 g Ruby chocolade, Callebaut
- 30 g witte CrispyPearls, Callebaut
- Zilverspray