Tartelette van zoute karamel en ganache
Recept van onze ambassadeur Didier Besnard
Bereiden Tarteletjes:
Meer weten over Didier Besnard?
Klik hier voor meer informatie!
Bereiden Tarteletjes:
- Vet de vormpjes in met bakspray en bekleed de vormpjes met het Harde Wenerdeeg.
- Prik de bodem met een vork.
- Leg vetvrij papier/ bakpapier in de vormpjes, vul met rijst en bak deze blind voor 15 min op 160 graden.
- Haal de rijst en vetvrij papier er af en bak nog 6/8 min op 160 graden.
- Breng de slagroom aan de kook met de glucose/ blanke stroop.
- Doe de chocolade in een kom en giet de slagroom (85 ºC) op de chocolade.
- Laat even staan en roer vervolgens de chocolade en de slagroom tot een homogene massa.
- Laat de ganache afkoelen tot 37 ºC en giet de ganache op de tartelletjes.
- Maak een mooie karamel met de suiker en het water, zonder te roeren.
- Blus af met de slagroom. Laat iets afkoelen.
- Voeg roerend de zachte boter en het zout toe.
- Verwarm de zoute karamel weer tot vloeibaar en vul de tarteletjes 3/4. Laat afkoelen.
- Giet de ganache op de zoute karamel en decoreer naar eigen inzicht.
- Wanneer je de tartelette in de koeling wil bewaren kan dit 3 dagen met ganache en 2 dagen zonder ganache.
- Wanneer je de tartelette van zoute karamel hebt gemaakt kun je deze zonder ganache nog een maand bevroren bewaren. Let op: het ontdooien zal ongeveer 3 uur duren, dus neem hier de tijd voor.

Klik hier voor meer informatie!
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Bakspray


Harde wenerdeeg
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 12 tartelet vormpjes Ø 10 cm
- Vetvrij papier / bakpapier
- 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg (pak à 10 plakken)
- Dr. Oetker Professional Bakspray
- 300 g suiker klontjes
- 1,5 dl mineraal water
- 150 g gezouten boter
- 2,5 dl slagroom
- 5 g zout
- 250 g chocolade 75 % cacao
- 2,5 dl slagroom
- 30 g glucose / blanke stroop