Tarte Tatin van peer
“Sharing” ofwel delen is een steeds belangrijkere trend aan het worden in de horeca. Denk aan het succes van tapas waar kleine gerechtjes centraal op tafel komen. Deze tarte tatin wordt in zijn geheel geserveerd zodat de gasten hem aan tafel zelf kunnen verdelen. Door de gasten hun eigen ijs erbij te laten kiezen, maakt het hem helemaal compleet.
Werkwijze Tarte tatin van peer
- Haal een plak bladerdeeg uit de vriezer en leg op een snijplank
- Schil de peren, snijd in vieren en verwijder de kroon
- Beboter de bodem van een vierkant bakblik royaal met zachte boter en bestrooi rijkelijk en gelijkmatig met suiker
- Leg de peren met de bolle zijde op de suiker
- Snijdt een vierkant uit het bladerdeeg ter grootte van het bakblik en dek er de peren mee af
- Plaats het bakblik op een hete plaat en laat de suiker karamelliseren
- Plaats de Tarte tatin nu in een oven van 200°C en bak in ongeveer 20 minuten tot een krokant en goudbruin gekaramelliseerd taartje
Afwerking
- Serveer de Tarte tatin op een mooie schaal. Laat de gast zelf zijn favoriete ijs kiezen. Serveer de Tarte tatin met een mes zodat de gasten zelf aan tafel kunnen delen.
- De Tarte Tatin van peer is twee dagen in de koeling te bewaren.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Koopmans Professioneel Bladerdeeg
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Is de Tarte Tatin afgekoeld? Verwarm de oven voor op 160 graden en zet het gebakje er nog 6 minuten in. Hiermee zorg je voor een extra vers resultaat.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 1 plak Koopmans Professioneel Bladerdeeg
- 36 g roomboter
- 36 g suiker
- 5 peren peren Doyenne de Comice