Supersnelle basis taartbodem van harde wenerdeeg
Van de basis taartbodem maken we hier een simpele, maar oogstrelende frambozentaart met een vulling van banketbakkersroom. Laat je creativiteit los en varieer met de vulling en topping.
Taartbodem:
Taartbodem:
- Vet de vorm in met bakspray en bekleed met het Harde Wenerdeeg.
- Prik de bodem met een vork.
- Leg vetvrij papier/ bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen en bak deze blind voor 15 min. op 160 graden.
- Haal de rijst/bonen en het vetvrije papier er af en bak nog ca. 5 min op 160 graden tot de bodem mooi bruin en gaar is.
- Doe de mix voor banketbakkersroom, melk en het water in de mengkom.
- Roer glad met de garde.
- Klop in de machine de room op de middelste stand voor 3 minuten.
- Voeg de Grand Marnier toe.
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak.
- Vul de bodem met de banketbakkersroom en schik de frambozen erop.
- Decoreren naar eigen inzicht.
- Het Harde Wenerdeeg kan in een gesloten doos 5 dagen bewaard worden, maar kan ook na het bakken een maand lang ingevroren worden (zonder vulling). Bak deze op dag van gebruik nog 6 minuten op 160 graden voor een superkrokant resultaat. Serveer de taart bij voorkeur op de dag van vullen.
- De taart is zonder vulling twee dagen in de koeling te bewaren en met vulling kan de taart één dag in de koeling blijven staan.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Disposable bakvorm


Bakspray


Mix voor Banket bakkersroom


Harde wenerdeeg
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Met deze geweldige basistaart kun je variëren in formaat, de vulling en het fruit. Kies voordeliger voor aardbeien (in het seizoen) of ander fruit naar keuze. Of vervang de vulling door limoen merengue. In de winter kies je voor een vulling van chocolade met zoute karamel.Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!

Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 1 taartvorm Ø 20 cm of 35,5 x 28,5 cm
Dr. Oetker Professional Disposable Bakvorm - Vetvrijpapier / bakpapier
- Rijst of bonen voor blind bakken
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- Mengmachine
Banketbakkersroom:
- 125 g Dr. Oetker Professional mix voor banketbakkersroom
- 200 ml melk
- 125 ml water
- 20 ml Grand Marnier (optioneel)
- 350 g verse frambozen