Spicy pompoen panna cotta taart
Pompoen is een veelzijdig te gebruiken product, naast ontelbare hartige bereidingen kun je er ook heerlijke taarten en desserts mee bereiden. In dit recept verwerken we de pompoen tot een panna cotta. Normaal wordt deze Italiaanse klassieker gemaakt van room en melk maar hier is de basis kokosmelk. De specerijen geven de taart extra diepgang en pit.
Werkwijze harde wener bodem:- Laat de plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg rustig ontdooien in de koeling
- Steek met een ring van Ø 27cm een cirkel uit het deeg
- Bedek de bodem van de taartvorm van Ø 24 cm met bakpapier
- Plaats de uitgestoken plak in de vorm en duw goed aan in de randen
- Bak blind af in een oven van 170ᵒC gedurende 20 minuten
- Bak de bodem vervolgens 5 minuten zonder blindbakvulling
- Laat de bodem 2 minuten in de vorm afkoelen en haal uit de vorm
- Laat volledig afkoelen op een rekje
Werkwijze pompoen panna cotta:
- Doe, op de bladgelatine en kleurstof na, alle ingrediënten in een pan
- Week de gelatine in koud water
- Kook de massa op laag vuur
- Laat op de werkbank 2 uur infuseren
- Zeef de specerijen uit de massa
- Verwarm de massa en voeg de uitgeperste geweekte gelatine toe
- Breng, indien gewenst, op kleur met oranje kleurstof
Afwerking:
- Plaats de bodem op een bakplaat
- Schenk de pompoen panna cotta lauwwarm in de bodem
- Laat de taart op de werkbank afkoelen
- Plaats de afgekoelde taart vervolgens in de koeling en laat opstijven
- Garneer de taart met de slagroom, geblancheerde pompoen en Atsina Cress
De taartjes kunnen 3 dagen bewaard worden in de koeling
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bladgelatine Helder


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door de ronde hoeken van een gastronorm bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!

Benodigdheden & ingrediënten
Harde wener bodem:
Pompoen panna cotta:
- 160 g pompoenpuree
- 100 g Langnese Honing
- 240 g kokosmelk
- 12 kaneelstokjes
- 1 gram nootmuskaatpoeder
- 2 stuks kruidnagel
- 8 gram Dr. Oetker Professional bladgelatine, geweekt in koud water
- Oranje kleurstof
Afwerking:
- Geslagen slagroom, gezoet
- Pompoen brunoise, geblancheerd
- Atsina cress