Sinaasappel Chocolade tiramisu taart
Werkwijze bodem:
- Leg een vel bakpapier over de springvormbodems
- Smelt de 75 g boter in een pannetje
- Neem het pannetje van het vuur en roer de 250 g kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Verdeel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel
- Zet de vorm ca 10 minuten in de koelkast
Werkwijze taart:
- Mix 100 g kwarktaartmix met de chocolademelk op de hoge snelheid 2 minuten met een handmixer of 1 minuut met een professionele mixer
- Voeg daarna 250 ml kwark toe en mix dat nog even goed door elkaar
- Klop 250 ml slagroom stijf en meng dat luchtig door het chocoladekwark mengsel
- Verdeel dit over de bodem
- Op dezelfde manier als bovenstaand nog eens 100 g kwarktaartmix mengen, maar dan met de jus d’orange. Daarna weer de slagroom erdoor heen mengen. Als deze klaar is, zet je het even apart
- Doop de lange vingers in de jus d’orange en breng een laagje van lange vingers over de chocoladekwark aan
- Sprenkel wat Grand Marnier over de lange vingers
- Verdeel vervolgens de sinaasappelkwark over de lange vingers in de springvormen
- Laat de taart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast
Afwerking:
- Snij 8 lange vingers schuin door en doop het topje in de gesmolten pure chocolade
- Garneer de taart met de lange vingers en eventueel wat schijfjes sinaasappel
Dit recept is afkomstig van Pure Uden
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor Kwark taart Naturel
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:
- Vetvrij papier/bakpapier
- Springvorm doorsnede 26 cm
- Weegschaal
- Grote RVS kom
- Mixer
Bodem:
- 250 g Dr. Oetker Profesional Mix voor Kruimelbodem
- 75 g boter
Tiramisu:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
- 500 ml volle kwark
- 500 ml gezoete slagroom
- 200 ml jus d’orange en iets extra voor de lange vingers
- 200 ml chocomel
- 100 g lange vingers, liefst de Italiaanse
- 30 ml Grand marnier
Decoratie:
- 80 g Pure chocolade om te smelten