Sinaasappel cheesecake met puur chocolade on a stick
Deze, van oorsprong Canadese trend, is een heerlijke lekkernij en is tegenwoordig erg populair. Deze trend zal je dan ook vaak voorbij zien komen in Nederland aankomend jaar! Door eindeloos te variëren met toppingen kun jij ieder seizoen heerlijke sticks op jouw menukaart zetten. Serveer bijvoorbeeld als lekkernij bij de koffie, als dessert of als snack!
Bodem:
- Bekleed de bakvorm met vetvrijpapier
- Prik het deeg met een vork of korstdeegrol
- Plaats het deeg in de bakvorm en bak af op 170 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is. Laat afkoelen.
- Meng de eieren en de mix in de magimix of mengmachine, voeg de roomkaas in stukjes toe en mix tot een gladde massa.
- Voeg de crème fraîche en de sinaasappel extract toe en meng 2 minuten tot een homogene crème.
- Stort het mengsel op de bodem en bak de taart ca. 80 minuten af op 120 °C.
- Haal de cheesecake uit de oven. Laat afkoelen.
- Plaats de cheesecake minimaal 2 uren in de koeling.
- Haal de cheesecake uit de koeling en maak de bovenkant goed droog met keukenpapier (i.v.m doorhalen door de chocolade)
- Snij met een warm en schoon mes 1/2 cm af van alle zijkanten
- Snij de cheesecake in een rechthoekige vorm van 6 cm.
- Snij daarvan driehoekjes van 4,5 cm breed.
- Smelt 350 g van de puur chocolade au bain marie of in een chocoladesmelter tot 42 °C.
- Voeg het laatste deel chocolade callets
- Verlaag de temperatuur van de chocolade naar 32°C
- meer info https://youtu.be/34vckZ_GIlU?list=PLP_yKEeSeKt3--VYMy3pHP8ryksWRRxD2
- Dip de cheesecake punten in de chocolade en leg ze op een bakpapier. laat goed drogen.
Afwerking:
- Garneer de cheesecake punten naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met gesmolten ruby chocolade, caramel crispearls en goudspray.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Disposable bakvorm


Mix voor cheesecake


Harde wenerdeeg
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De gebakken cheesecake punten zonder chocolade kunnen 3 a 4 dagen in de koeling bewaard wordenTip
Zorg dat de bovenkant van de gesneden punten cheesecake goed droog zijn voor het dippen door de chocolade.Tip
Je krijgt het beste resultaat door de cheesecake door de chocolade te dippen op dezelfde dag van consumptie.De cheesecake punten kunnen maximaal een dag van tevoren gemaakt worden en bewaard worden in een dichte doos in een koele ruimte. Daarnaast kan de cheesecake niet in de koeling bewaard worden wegens condens
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Bodem:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm of 1/2 GN
- 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel
- 220 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 400 g Monchou
- 400 g crème fraîche
- 6 eieren
- 1 theelepel sinaasappel extract
- 500 g puur chocolade, Callebaut
- 100 g Ruby chocolade, Callebaut
- 30 g Caramel CrispyPearls, callebaut
- Goudspray