Ricottaroom en passievrucht taartjes
Het recept ricottaroom en passievrucht taartjes is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: limoen kwark slice, mojito mini cakejes en ricottaroom en passievrucht taartjes.
Voorbereiding:
Voorbereiding:
- Verwarm de over voor op 210 °C (elektrische oven), 190 °C (heteluchtoven)
- Laat het deeg op een snijplank licht ontdooien. Steek met de steker 12 rondjes van 8 cm uit het deeg
- Gebruik de muffintray ondersteboven (!) en vet in met bakspray
- Leg de plakjes deeg over de bolling van de vormpjes en druk deze licht aan
- Bak de deegbakjes 12-18 minuten
- Laat de bakjes op een rooster afkoelen
- Mix de passievruchtcoulis samen ricotta, suiker en vanille tot het luchtig is
- Zet de room tot gebruik in de koelkast
- Doe het passiefruit pulp met de basterdsuiker en de passievruchtcoulis in een steelpan
- Verwarm op halfhoog vuur. Breng op die manier aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken
- Schep over in een kom en laat in de koelkast afkoelen
- Schep de passievruchtroom in de deegbakjes
- Garneer met een theelepel passievruchtsaus
- Decoreer naar eigen inzicht met verse muntblaadjes
- De passievruchtsaus en de ricotta passievruchtroom kunnen 3 dagen in de koeling bewaard worden. Doe de restanten deeg terug in de vriezer om later te gebruiken voor het maken van een crumble.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bakspray


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De deegbakjes kunnen van tevoren gebakken worden en 3 dagen in een luchtdichte doos bewaard worden of eventueel invriezen en regeneren op 160 °C.Tip
Doe de restanten deeg terug in de vriezer om later te gebruiken voor het maken van een crumble.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 1 metalen mini muffintrays 5 cm Ø met 12 gaatjes
- Uitsteker 8 cm Ø
- 1 keukenmachine/mengmachine
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- Bakpapier
- Bakbonen
Passievrucht ricottaroom:
- 1 dl passievruchtcoulis
- 250 g ricotta
- 80 g poedersuiker
- 10 ml vanille extract
- 1 dl passievruchtcoulis
- 2 stuks passievrucht (pulp)
- 55 g witte basterdsuiker
- Verse munt blaadjes