Over the top cheesecake on a stick
Bodem:
Chocolade temperen / tableren:
Afwerking:
- Bekleed de bakvorm met vetvrij papier
- Prik in het deeg met een vork of korstdeegrol
- Plaats het deeg in de bakvorm en bak af op 170 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is en laat afkoelen
- Meng de eieren en de mix in de magimix of mengmachine, voeg de roomkaas in stukjes toe en mix tot een gladde massa
- Voeg de crème fraîche toe en meng 2 minuten tot een homogene crème
- Stort het mengsel op de bodem en bak de taart ca. 80 minuten af op 120 °C
- Haal de cheesecake uit de oven en laat deze afkoelen
- Plaats de cheesecake minimaal 2 uren in de koeling
- Haal de cheesecake uit de koeling en maak de bovenkant goed droog met keukenpapier
- Snij met een warm en schoon mes 1/2 cm af van alle zijkanten
- Snij de cheesecake in een rechthoekige vorm van 6 cm
- Snij daarvan driehoekjes van 4,5 cm breed
Chocolade temperen / tableren:
- Smelt 350 g van de puur chocolade au bain-marie of in een chocoladesmelter tot 42 °C
- Voeg het laatste deel chocolade callets toe
- Verlaag de temperatuur van de chocolade naar 32°C
- Meer info https://youtu.be/34vckZ_GIlU?list=PLP_yKEeSeKt3--VYMy3pHP8ryksWRRxD2
Afwerking:
- Garneer de cheesecake punten naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met karamelsaus, pretzels, maltezers, marsmallows en chocolade decoratie
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake


Koopmans Professional Harde wenerdeeg

Alsa Topping Toffee 1L
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De gebakken cheesecake punten zonder chocolade kunnen 3 à 4 dagen in de koeling bewaard worden.Tip
Zorg dat de bovenkant van de gesneden punten cheesecake goed droog zijn voor het dippen door de chocolade.Tip
Je krijgt het beste resultaat door de cheesecake door de chocolade te dippen op dezelfde dag van consumptie.De cheesecakepunten kunnen maximaal een dag van tevoren gemaakt worden en bewaard worden in een dichte doos in een koele ruimte. De cheesecake kan niet in de koeling bewaard worden wegens condensvorming.

Benodigdheden & ingrediënten
Bodem:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm of 1/2 GN
- 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel
- 220 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 400 g Monchou
- 400 g crème fraîche
- 6 eieren
- 500 g puur chocolade, Callebaut
- 2 dl Alsa vloeibare karamelsaus
- Pretzels, Maltezers, Marsmallows, Chocolade decoratie