Normandische Appeltaart
Taart bodem:
- Vet de springvorm in met bakspray, bekleed met het harde wenerdeeg.
- Prik de bodem met een vork.
- Leg vetvrij papier/bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen.
- Blind bakken 20 min. op 160 °C.
- Haal het vetvrijpapier en de bonen eraf. Zet de bodem nog 8 min. in de oven. Laat het afkoelen.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in plakjes of blokjes.
- Meng in een kom de eieren, creme fraiche, suiker, amandel aroma en roer tot een gladde massa.
- Leg de appels in de taartvorm en vul met het creme fraiche mengsel.
- Bedek de taart met het amandelschaafsel.
- Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 160 °C.
- Laat de taart afkoelen en haal de springvorm weg.
- Garneer met poedersuiker.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Bakspray


Harde wenerdeeg
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Blind bakken zorgt voor een krokante korst. Door de crème fraîche is het lastig een krokant resultaat te krijgen zonder blind voorbakken. Sla deze stap dus niet over.Tip
Bij de grossier zijn appels al gesneden in schijfjes of blokjes verkrijgbaar om sneller te kunnen werken.Tip
Zet op de dag van serveren de ontdooide taart nog 10 minuten in de oven op 160°C om deze weer krokant te maken. Bewaar de taarten maximaal 1 maand goed verpakt in de vriezer.
Let op: het ontdooien duurt ongeveer 6 uur.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!

Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Taartvorm 24 cm Ø
- Dr. Oetker Professional Bakspray
- Rijst of bonen voor blind bakken
- 4 appels jonagold
- 80 g suiker
- 250 g crème fraîche
- 3 eieren
- 15 ml amandel aroma (Dr.Oetker)
- 100 g amandelschaafsels
- 80 g poedersuiker