Normandische Appeltaart

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Bakspray

Bakspray

Harde wenerdeeg

Harde wenerdeeg

Allergenen

Allergenen: Ei Allergenen: Gluten Allergenen: Melk Allergenen: Noten Kan sporen bevatten van Soja

Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.

Tip

Blind bakken zorgt voor een krokante korst. Door de crème fraîche is het lastig een krokant resultaat te krijgen zonder blind voorbakken. Sla deze stap dus niet over.

Tip

Bij de grossier zijn appels al gesneden in schijfjes of blokjes verkrijgbaar om sneller te kunnen werken.

Tip

Zet op de dag van serveren de ontdooide taart nog 10 minuten in de oven op 160°C om deze weer krokant te maken. Bewaar de taarten maximaal 1 maand goed verpakt in de vriezer.

Let op: het ontdooien duurt ongeveer 6 uur.

Tip

Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm
(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Normandische Appeltaart Bereken je kostprijs SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?

Benodigdheden & ingrediënten

Benodigdheden: Bodem: Vulling:
  • 4 appels jonagold
  • 80 g suiker
  • 250 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 15 ml amandel aroma (Dr.Oetker)
  • 100 g amandelschaafsels
  • 80 g poedersuiker

Jouw recept delen?

Jouw recept delen?
Jouw recept is geld waard

Stel je vraag

Hulp nodig? Chef Didier en onze productontwikkelaars helpen je met jouw technische vragen. We geven binnen twee werkdagen antwoord op jouw vraag.