NO BAKE CHEESECAKE MET VANILLE EN AARDBEI
Werkwijze taartbodem:
- Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie
- Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
- Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling
- Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
- Voeg het water en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de vanille aroma toe
- Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Snijd de aardbeien door de helft
- Schikt deze met de zijkant naar buiten tegen de taartrand aan
- Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling
Werkwijze aardbeidgelei:
- Breng de aardbeicoulis aan de kook
- Voeg de gewekte en uitgeperst gelatine toe
- Goed los roeren met een garde
- Laat de gelei iets afkoelen
- Giet de afgekoelde gelei op de cheesecake mengsel
- Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling
- Snijd de taart naar de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met gedroogde merengue, verse aardbeien en munt
- Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Bladgelatine Helder


Dr. Oetker Professional Mix voor MonChou taart
Allergenen


Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Springvorm doorsnede 26 cm
- Bopine folie/bakpapier
- Thermometer
- RVS kommen
- Mixer
- Steelpannen
- Maatbeker
- Weegschaal
- 250 g digestivebiscuits verkruimeld of Kruimelbodemmix (Dr. Oetker Professional)
- 75 g boter (gesmolten)
- 200 g Mix voor Monchoutaart (Dr. Oetker Professional)
- 125 ml water
- 15 ml vanille aroma (Dr.Oetker)
- 200 g roomkaas (MonChou light)
- 250 ml slagroom
- 350 g aardbeien
- 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt
- 250 ml Aardbeiencoulis
- Aardbeien
- Merengue
- Verse munt