NO BAKE CHEESECAKE MET PEER EN LIMOEN
Werkwijze taartbodem:
- Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie
- Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
- Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
- Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling
- Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
- Rasp de schil van de limoen in een bakje
- Pers het sap van de limoen en voeg aan de perencoulis toe met de limoen rasp
- Voeg de limoen-perencoulis en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling
Werkwijze gelei:
- Breng de perencoulis aan de kook
- Voeg de geweekte en uitgeperst gelatine toe
- Roer goed los met een garde
- Laat de gelei iets afkoelen
- Giet de afgekoelde gelei op het cheesecake mengsel
- Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling
- Snijd de taart op de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met pistache nootjes
- Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Bladgelatine Helder


Dr. Oetker Professional Mix voor MonChou taart
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Springvorm doorsnede 26 cm
- Bopine folie / bakpapier
- Thermometer
- RVS kommen
- Mixer
- Steelpannen
- Maatbeker
- Weegschaal
- 250 g digestivebiscuits verkruimeld of Kruimelbodemmix (Dr. Oetker Professional)
- 75 g boter (gesmolten)
- 200 g Mix voor Monchoutaart (Dr. Oetker Professional)
- 125 ml perencoulis
- 200 g roomkaas (MonChou light)
- 250 ml slagroom
- 1 limoen
- 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
- 250 ml perencoulis
- pistache