New York Cheesecake met witte chocolade en passiefruit
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 120 graden (elektrische oven) / 110 graden (heteluchtoven)
- Vet de bakvorm in met bakspray
- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier
- Smelt de boter in een pan
- Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de kruimelmix en druk dit stevig aan
- Zet ca. 10 minuten in de koeling
- Smelt de witte chocolade (au bain-marie)
- Giet uit over de kruimelbodem
- Zet ca. 20 minuten in de koeling of tot uitgehard
- Roer de roomkaas met een mixer op de laagste stand glad
- Meng met de crème fraîche tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen)
- Voeg eieren en de cheesecakemix toe en meng 1-2 minuten op de laagste stand tot een gladde massa
- Spatel de passievruchtpulp en puree door het cheesecakemengsel
- Giet over de kruimelbodem
- Bak de cheesecake 50 /60 minuten af op 140 °C.
- Laat in de bakvorm op een rooster goed afkoelen (ca. 1-2 uur) en plaats deze daarna minimaal 2-4 uur in de koeling
- Haal de taart uit de vorm
- Decoreer naar eigen inzicht met eetbare bloemen, witte chocoladekrullen en stukjes witte chocolade pencils
- De cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling (zonder decoratie)
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake


Dr. Oetker Professional Bakspray
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 1 taartvorm / 24 cm Ø
- Keukenmachine / mengmachine
- Bakpapier
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- 250 g Dr. Oetker Professional mix voor kruimelbodem
- 70 g boter (ongezouten)
- 400 g witte chocolade
- 200 g Dr. Oetker Professional cheesecakemix
- 400 g roomkaas op kamertemperatuur (bijv. Monchou)
- 250 ml crème fraîche
- 240 g eieren (M)
- 65 g passievruchtpulp (ongeveer 3 passievruchten)
- 120 ml passievruchtpuree
- 65 g passievruchtpulp van 3 passievruchten
- 60 g Chocolade decoratie: witte chocoladekrullen
- Chocolade decoratie: witte chocolade pencils
- Eetbare bloemen: gele viooltjes, bloemblaadjes van oranje/rode anjers