Naked red velvet cake met kokos, witte chocolade roomkaasvulling en aardbeien
Verwarm
de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 160 graden (heteluchtoven)
Werkwijze biscuit/kapsel:
Werkwijze roomkaasvulling:
Werkwijze biscuit/kapsel:
- Vet de springvormen in met bakspray
- Mix de biscuitmix, eieren en het water in een keukenmachine op de laagste stand goed door elkaar
- Voeg citroenrasp en vanille-extract toe
- Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 8 minuten tot een luchtig beslag
- Voeg de kleurstof toe en mix opnieuw goed door
- Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuit in 35-40 minuten gaar
- Laat het biscuit in de vorm afkoelen, verwijder na 10 minuten de rand en de bodem van de springvorm. Laat het biscuit daarna op een rooster verder afkoelen voor verdere bereiding
- Klop de boter op de hoogste stand tot een luchtig mengsel
- Voeg roomkaas toe en klop opnieuw luchtig
- Spatel de kokosmelk, gesmolten chocolade en kokosrasp door het mengsel tot deze goed opgenomen zijn
- Zet ca. 20 minuten in koelkast om op te stijven
- Snijd de biscuit aan de bovenkant recht en daarna doormidden, zodat er 4 gelijke lagen ontstaan
- Leg een laag biscuit op een taartkarton
- Verdeel 1/4 deel van de roomkaasvulling over de biscuit en beleg geheel met plakjes aardbei
- Leg er een laag biscuit op
- Besmeer opnieuw met 1/4 deel roomkaasvulling en aardbeien plakjes
- Herhaal voorgaande stappen met de volgende lagen biscuit en verdeel de laatste roomkaasvulling over de bovenste biscuitlaag
- Decoreer naar eigen inzicht met aardbeien, witte
chocoladekrullen en grof geraspte kokos
- De biscuit kan van tevoren gebakken worden en 1 maand in de vriezer bewaard. Bewaar de taart na decoratie in de koeling (24 uur)
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Biscuit-/kapselmix


Dr. Oetker Professional Bakspray
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.

Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 2 taartvormen / 22 cm Ø
- 1 keukenmachine / mengmachine
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- 600 g Dr Oetker Professional biscuitmix
- 600 g eieren
- 120 ml water
- rasp van 2 citroenen
- 2 tl vanille-extract
- 100 ml kleurstof Karmijn rood Royal Steensma
- 200 g boter (ongezouten)
- 400 g roomkaas op kamertemperatuur (bijv. Monchou 4 pakjes á 100 g)
- 150 ml kokosmelk
- 200 g witte chocolade, gesmolten (au bain marie)
- 50 g fijn geraspte kokos
- 60 g witte chocolade krullen
- 800 g verse aardbeien
- Grof geraspte kokos, geroosterd