Mojito mini cakejes
Het recept mojito mini cakejes is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: limoen kwark slice, ricottaroom en passievrucht taartjes en mojito mini cakejes.
Voorbereiding:
Voorbereiding:
- Verwarm de over voor op 200 °C (elektrische oven), 180 °C (heteluchtoven).
- Vet de muffinvormen in met bakspray.
- Breng de rum met 30 gram suiker in een sauspan aan de kook, laat de rum voor de helft inkoken of breng 30 gram suiker met 0,5 dl water en het rum aroma aan de kook.
- Mix de boter, bloem, resterende suiker, bakpoeder, zout, gerapste limoen- en citroenschil door elkaar tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
- Klop de melk en het ei door elkaar en klop het daarna op lage snelheid door het boter-bloemmengsel.
- Schep in de muffinvorm (vul elk gaatje voor 2/3), bak de cakejes voor 12-15 minuten.
- Schep over elk (warm) cakeje een beetje rumsiroop en laat het verder afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met wat vanille suiker en slagroomversteviger, schep in een spuitzak.
- Spuit een toef slagroom op het cakeje.
- Decoreer naar inzicht met munt, geraspte limoenschil en een stukje dun gesneden limoen.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Bakspray


Slagroomversteviger


Kristalpatentbloem
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
De mojito mini cakejes zijn ook heel lekker zonder de rumsiroop. Deze stap zou je kunnen overslaan of alcoholvrij rum aroma van Dr. Oetker voor kunnen gebruiken.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 1 keer mini-muffintray 5 cm Ø met 12 gaatjes
- 1 keukenmachine/mengmachine
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- Fijne rasp
- Spuitzak
- Spuitmondje 11 mm Ø
- 1 dl rum of 15 ml Rum Aroma Dr. Oetker
- 170 g fijne kristalsuiker of automatensuiker
- 40 g boter
- 120 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
- 2 g zout
- 8 g bakpoeder
- geraspte limoenschil van 1 limoen
- geraspte citroenschil van 1 citroen
- 1 ei
- 1,2 dl volle melk
- 5 ml vanille extract
- 2,5 dl slagroom
- 8 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker
- 8 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
- Rasp van 1 limoen
- 1 limoen, in dunne plakjes en daarna in kwarten gesneden
- Takje verse munt