Millionaires Shortbread
- Bestrooi het deeg met poedersuiker en bak ca. 25 minuten af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is
- Laat afkoelen
- Smelt de boter in een pan en voeg vervolgens de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Los de suiker op
- Kook de massa op hoog vuur 10-12 minuten (zachte tot stevige karamel). Blijf continue kloppen met een garde. De karamel is klaar als deze net genoeg ingedikt is; deze wordt nog dikker na afkoelen
- Giet de karamel over de harde wenerkoek heen en laat volledig afkoelen
- Smelt de pure chocolade en melkchocolade samen au bain-marie
- Giet de gesmolten chocolade over de karamel
- Optioneel: smelt de witte chocolade en giet deze in strepen over de nog vloeibare chocoladelaag. Gebruik een satéprikker om een marmerpatroon te maken op de bovenzijde
- Laat de koek verder uitharden in de koelkast
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Deze heerlijke rijke karamelkoek maak je normaliter door eerst zelf shortbread te bakken. Shortbread lijkt echter sterk op koek gemaakt van harde wenerdeeg en daarom is in dit recept het shortbread vervangen door een plak harde wenerdeeg van Koopmans Professioneel. Deze kunt u direct afbakken, waardoor dit recept een stuk sneller te bereiden is.
Tip
Voor een nog snellere karamel smelt je blokjes kant en klare karamel (bijv. Lonka) met een bodempje slagroom.
Tip
Serveer het Millionaires Shortbread in kleine blokjes bij de koffie of (high) tea of verkoop deze los in royaal gesneden blokken.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!

Benodigdheden & ingrediënten
Bodem:- 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wener deeg
Poedersuiker
- 50 g roomboter
- 397 g gecondenseerde melk
- 40 g bruine basterdsuiker
- 100 g pure chocolade
- 100 g melkchocolade
- 40 g witte chocolade (optioneel)