Limoen tarteletjes met merengue
Tarteletjes:
- Vet de vormen in met bakspray en bekleed met het Harde Wenerdeeg
- Prik de bodem met een vork
- Leg vetvrij papier/ bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen en bak deze blind voor 20 min. op 160 graden
- Haal de rijst/bonen en het vetvrije papier er af en bak nog ca. 5 min op 160 graden tot de bodem mooi bruin en gaar is
- Laat afkoelen
- Doe de suiker in een pan en voeg de limoenrasp toe
- Pers de citroenen en de limoenen uit en voeg het sap toe aan de suiker
- Voeg de eieren toe en roer goed
- Breng al roerend aan de kook op zacht vuur tot de crème dikker wordt
- Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen
- Als de crème lauw is, de zachte boter toevoegen, goed roeren en laten afkoelen
- Klop in de mengmachine de eiwitten stijf, voeg 40 g poedersuiker toe en blijf kloppen tot ook de gekookte suiker klaar is
- Doe 165 g poedersuiker met 85 ml water in een pan en kook tot een siroop
- Laat koken tot 116 °C (thermometer)
- Giet voorzichtig de siroop bij de eiwitten en klop nog op de hoge stand voor 3 minuten
- Doe de merengue in een spuitzak met een spuitmondje naar eigen keuze
- Leg de tarteletjes op een bakplaat en vul ze met de limoencrème
- Gaar de tarteletjes nog 20 minuten in de oven op 130°C
- Laat afkoelen
- Spuit de Italiaanse merengue op de tarteletjes en brand af met de brander
- De tarteletjes kunnen zonder merengue 2 dagen bewaard worden in de koeling en wanneer het tarteletje al gevuld is kan dit nog maar 1 dag
- De complete afgebrande taartjes kunnen ingevroren worden voor ca. 1 maand. Regenereer deze op dag van gebruik nog 6 minuten op 160 graden. Let op: het ontdooien duurt ongeveer 2 uur
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bakspray


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Met deze geweldige taartjes kun je makkelijk variëren in formaat, de vulling en het fruit. Kies voor een simpele maar prachtige fruittaart met banketbakkersroom. Of een meer winterse vulling van chocolade met zoute karamel.Tip
Vul de tarteletjes pas wanneer deze bijna geserveerd gaan worden.
Tip
Maak van deze frisse limoen tarteletjes met merengue spannende MOJITO taartjes. Vervang 100 ml citroensap door 100 ml witte rum en voeg vers gehakte munt toe.

Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 12 taartvormpjes Ø 10 cm
- Vetvrijpapier/bakpapier
- Rijst of bonen voor blind bakken
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- Kookthermometer
- Brander
Limoencreme:
- 4 limoenen (180 ml sap en rasp)
- 3 citroenen (180 ml sap)
- 300 g suiker
- 6 eieren
- 90 g zachte boter
- 100 ml eiwit
- 40 g poedersuiker
- 85 ml water
- 165 g poedersuiker