Limoen kwark slice
Het recept limoen kwark slice is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: mojito mini cakejes, ricottaroom en passievrucht taartjes en limoen kwark slice.
Werkwijze kruimelbodem:
Werkwijze kruimelbodem:
- Smelt de boter in een kleine steelpan.
- Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
- Bedek de bodem van de bakvorm (voorzien van bakpapier) gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet ca. 10 minuten in de koeling.
- Meng het water en de taartmix 1 minuut in de keukenmachine op de laagste stand.
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop dit 2-3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.
- Voeg limoensap en limoenrasp toe.
- Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koeling.
- Snijd de taart in stukjes van 3,5 cm x 3,5 cm en decoreer naar eigen inzicht met vers tropisch fruit en wat limoenrasp.
- Tropisch vers fruit, zoals kiwi, banaan, carambola en geraspte schil van limoen.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Disposable bakvorm


Mix voor kruimelbodem


Mix voor Kwark taart Naturel
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm.
- Vetvrij papier/bakpapier.
- Keukenmachine.
- Fijne rasp.
- 750 g Dr. Oetker Professional kruimelbodemmix.
- 225 g boter (gesmolten).
- 300 g Dr. Oetker Professional kwarktaartmix.
- 600 ml water.
- 750 g magere kwark.
- 375 ml slagroom.
- 2 limoenen (sap en rasp).