Kwarktaart Tricolore
Kruimelbodem:
- Plaats de gebakringen op een met plasticfolie belegd (dien)blad. Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken Bopine PVC folie.
- Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
- Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan.
- Plaats het blad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast.
- Doe het lauwe water en de kwarktaartmix in een mengkom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa.
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 1 minuut tot een luchtige massa.
- Verdeel de kwarktaartvulling in 3 kommen (3X400 g)
- Hak de munt fijn.
- Kom 1: Meng de vulling met 20 gram Pina colada en 20 gram Yuzu en de gehakte munt toe.
- Kom 2: Meng de vulling met 40 gram pistachecompound.
- Kom 3: Meng de vulling met 60 gram passievruchtcompound.
- Doe de drie vullingen in drie verschillende spuitzakken.
- Begin te vullen met de Pina colada vulling, dan de pistache vulling en bovenop de passievrucht vulling.
- Laat de gebakjes ten minste 2½ uur opstijven in de koeling.
- Garnering & decoratie naar eigen inzicht.
- Dit recept kan uitstekend in bulk voorbereid worden en kan tot een maand lang ingevroren worden bewaard. Trek voor het ontdooien ongeveer 3 uur uit en bewaar niet langer dan 3 dagen in de koeling. Bekijk meer bewaartips!
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor Kwark taart Naturel
Allergenen






Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.Tip
Plaats voor strakke lagen de gebakjes na iedere laag even in de vriezer alvorens de volgende laag op te spuiten.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Kwarktaartvulling:
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 12 stroken inleg Bopine PVC folie van 5,5 x 22 cm
- 12 gebaksringen ø 6,5 cm
Kwarktaartvulling:
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
- 400 ml lauw water
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
- 40 g Pistachecompound (bijv. Dawn)
- 60 g Passievrucht compound
- 20 g Pina Colada (Monet)
- 20 g Yuzu
- 5 g vers gehakte munt