Karamelijs koeksandwiches
Het recept karamelijs koeksandwiches is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: koffie chocolademousse tompouce, chocolade taartpuntje en karamelijs koeksandwiches.
Voorbereiding:- Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 150 graden (heteluchtoven)
- Klop de boter met beide soorten suiker romig
- Voeg het vanille extract en ei toe en klop goed door
- Voeg zuiveringszout, bloem en zout toe en meng tot een deeg
- Werk de chocolade callets door het deeg
- Vorm 24 kleine balletjes (1-1,5cm Ø) en leg ze op de bakplaat
- Bak de koekjes in 15-20 minuten tot dat bovenkant goudbruin is
- Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat ze geheel afkoelen
- Strooi karamelblokjes over het vanille-ijs en schep met een ijslepel een klein bolletje ijs, druk tussen 2 koekjes
- Versier met een eetbaar viooltje
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Koopmans Professional Kristalpatentbloem
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Shortcut: gebruik kant-en-klare chocolate chip cookies, in plaats van zelf koekjes bakken, sla dan het hele gedeelte werkwijze koeksandwiches over.

Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Keukenmachine/standmixer
- Afkoelrooster
- 1 liter vanille ijs
- 120 g Karamel blokjes, bijv. Sanissimo
- 190 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
- 135 g boter
- 80 g fijne kristalsuiker
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 15 ml vanille extract
- 5 g zuiveringszout
- 5 g zout
- 20 g pure chocolade callets, Callebaut