Hartvormige appeltaartjes
Werkwijze bodem:
Recept door:
Bovenstaand recept is een recept van Marja
Meerwijk van PannenkoekVilla Hartenlust.
- Doe alle ingrediënten in een grote RVS kom.
- Kneed een mooie soepele bal.
- Laat het deeg rusten in de koeling.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes (of appels schoon bestellen bij de groenteboer).
- Meng in een kom de appelblokjes, kaneel, rozijnen, basterdsuiker, vanillesuiker en het custardpoeder.
Appeltaart bereiden:
- Vet de vormpjes in met Bakspray (Dr. Oetker).
- Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte.
- Steek de bodempjes uit het uitgerolde plak deeg.
- Pak een reep uitgerold deeg en bekleed daar de randen mee.
- Prik met een vork of een mes een aantal gaatjes in de rand en de bodem.
- Vul de taarten met de appelvulling.
- Leg op de bovenkant van het taartje reepjes deeg in klassiek raster.
- Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
- Afbakken op 175 ºC ca. 15-18 minuten op een rooster iets onder het midden.
- Verwarm de abrikozenjam in een steelpan met een klein beetje water.
- Smeer de taartjes in met abrikozenjam wanneer ze direct uit de oven komen. Ga uit van ½ el jam per taartje.
Recept door:
Bovenstaand recept is een recept van Marja

Meerwijk van PannenkoekVilla Hartenlust.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Custardpoeder


Vanillesuiker


Patentbloem


Bakspray
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Als het deeg erg plakt tijdens het kneden, voeg dan wat bloem toe.Tip
Gebruik je de vulling niet direct, dan laat de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m het vocht
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 10 Hartvormige springvormpjes
- Vetvrij papier / bakpapier
- Weegschaal
- Grote RVS kom
- Snijplank
- Appelboor
- Koksmes
- 350 g kristal patentbloem (Koopmans Professioneel)
- 180 g basterdsuiker
- 30 g vanillesuiker (Dr. Oetker Professional)
- 250 g roomboter
- 1 ei
- 1 mespuntje zout
- 3 flinke appels (of 4 kleinere) gesneden in kleine blokjes
- 10 g rozijnen (geweld)
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel vanillesuiker (Dr. Oetker Professional)
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel custardpoeder (Dr. Oetker Professional)
- 1 ei (losgeklopt)
- 150 gram abrikozenjam