Gevulde speculaas
Werkwijze gevulde speculaas:
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C
- Meng de bakpoeder en bloem en voeg de boter toe in kleine blokjes
- Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel tot een soepel speculaasdeeg
- Meng het amandelspijs met de eiwitten
- Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat
- Strijk hier het amandelspijs over uit, tot één centimeter van de rand
- Leg hierover de tweede deeghelft en druk deze goed aan tot aan de rand
- Versier de plaat met amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier
- Plaats de plaat iets onder het midden van de oven en bak hem in 30 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
- De gevulde speculaas is niet in te vriezen, maar wel voor 2 dagen te bewaren in de koeling. Wil je een extra 'bite' geven aan het gevulde stukje speculaas als deze uit de koeling komt? Zorg er dan voor dat je de gevulde speculaas 6 minuten op 160˚C in de oven doet voordat je hem serveert.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Bakspray


Koopmans Professional Patentbloem


Dr. Oetker Professional Bakpoeder
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door de ronde hoeken van een gastronorm bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!

Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5 cm (of 1/2 GN)
- Dr. Oetker Professional bakspray
Gevulde speculaas:
- 500 g Koopmans Professioneel patentbloem
- 32 g Dr. Oetker Professional bakpoeder
- 4 el speculaaskruiden
- 300 g basterdsuiker
- 300 g boter
- 6 ml melk
- 500 g amandelspijs (Dr. Oetker)
- 90 g garneeramandelen
- 2 eiwitten
- 2 eidooiers