Frambozenroom petitfours
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 graden (electrische oven), 190 graden (heteluchtoven)
- Laat het deeg op een snijplank licht ontdooien. Steek met de steker 12 rondjes uit het deeg
- Vet de vormpjes (of muffintray) in met bakspray
- Leg plakjes deeg in de vormpjes, leg er een stukje bakpapier in en vul met bakbonen
- Bak de deegbakjes 12-18 minuten blind
- Laat de bakjes op een rooster afkoelen
- Mix 50 gram frambozen samen met 50 gram ongeklopte slagroom tot een glad geheel
- Klop de overige ongeklopte slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf. Voeg de frambozenroom toe en klop opnieuw tot dat de room goed stijf is
- Schep de room over in een spuitzak
- Spuit de frambozenroom in de deegbakjes
- Decoreer naar eigen inzicht met verse frambozen en muntblaadjes
- De bodems kunnen van tevoren gebakken en bewaard worden in een gesloten doos voor maximaal een week
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bakspray


Dr. Oetker Professional Slagroomversteviger


Dr. Oetker Professional Vanillesuiker


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Het beste resultaat is de petits fours op hetzelfde dag te vullen en te decoreren.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 12 Bakvormpjes 5cm Ø of mini muffintray 5cm Ø met 12 gaatjes
- Uitstekertje 8 cm Ø
- Keukenmachine / mengmachine
- Bakspray Dr. Oetker Professional
- Bakpapier
- Bakbonen
- Spuitzak
- Spuitmondje 13mm Ø
Frambozenroom:
- 50 g frambozen (kan ook diepvries)
- 50 ml + 350 ml slagroom
- 16 g Dr. Oetker slagroomversteviger
- 16 g Dr. Oetker vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
- Verse frambozen
- Verse muntblaadjes