Fraisier taart met Matcha thee biscuit
Een klassieke Franse taart met een Japans tintje. De biscuitplakken zijn verrijkt met de smaak van Japanse Matcha thee die perfect combineert met verse aardbeien.
Werkwijze Matcha thee biscuit:
Dit recept is afkomstig van Gastronomixs
Werkwijze Matcha thee biscuit:
- Draai de eiwitten met de suiker en het Matcha theepoeder luchtig in de keukenmachine
- Meng wanneer de massa luchtig is de eidooiers er ongeslagen doorheen
- Zeef het Koopmans Professioneel Cakemeel en de maïzena dubbel en spatel voorzichtig door de massa
- Strijk uit op een bakplaat bedekt met bakpapier
- Bak direct af op 200°C in 6 minuten. Laat afkoelen
- Klop de slagroom tot yoghurt dikte. In de koeling afgedekt bewaren
- Halveer het vanillestokje en breng met de melk aan de kook en laat 10 minuten tegen de kook infuseren zodat alle smaken goed vrijkomen
- Klop de eidooiers en de suiker samen los. Roer de maïzena erdoor tot het mengsel glad is
- Giet de melk door een zeef. Giet eerst een beetje van de melk bij de eieren en roer goed door. Voeg de rest van de melk toe en roer weer goed door
- Giet dit terug in de pan en laat op laag vuur langzaam binden. Roer regelmatig door met een spatel of garde
- Voeg de uitgeperste gelatine door de massa.
- Koel terug op ijswater tot de massa hangend is. (hangend is wanneer het aan de spatel blijft hangen)
- Meng de geklopte slagroom voorzichtig door met een spatel
- Steek met een taartring van Ø15cm 4 cirkels uit het biscuitdeeg
- Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
- Leg een plak biscuit als bodem in de taartring
- Snijd de aardbeien door de helft
- Schik deze met de snijkant naar buiten tegen de taartrand aan
- Giet de bavarois in de taartring tot 1 centimeter boven de aardbeien en zorg ervoor dat de aardbeien strak tegen de rand aan blijven staan
- Plaats de tweede plak bovenop de bavarois en duw licht aan
- Laat de bavarois in de koeling opstijven
- Bestuif de bovenzijde met poedersuiker
- Verwijder de taartring en het bopine folie of bakpapier
- Plaats de taart op een presentatieschaal en garneer met verse aardbeien
- De taart kan na bereiden 1 maand in de vriezer bewaard worden of 3 dagen in de koeling
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bladgelatine Helder


Dr. Oetker Professional Gourmet Vanillestokjes


Koopmans Professional Cakemeel


Koopmans Professional Maizena
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Recept makkelijker of sneller maken?
Gebruik
Dr. Oetker Professional Biscuitmix voor een snelle biscuit. Volg de
bereidingswijze op de verpakking en voeg het Matchapoeder tegelijk met de mix toe.
Tip
Bavarois maken ingewikkeld?Gebruik Dr. Oetker Professional Basis voor Bavarois. Schraap een vanillestokje uit en voeg het merg toe aan de melk/room. Volg verder de bereidingswijze op de verpakking.

Benodigdheden & ingrediënten
Matcha thee biscuit:- 500 g eiwit
- 450 g suiker
- 400 g eidooier
- 225 g Koopmans Professioneel Cakemeel
- 50 g Koopmans Professioneel Maizena
- 5 g Matcha theepoeder
- 1000 g melk
- 1 Dr. Oetker Professional vanillestokje Tahitensis
- 12 eidooiers
- 40 g Koopmans Professioneel Maizena
- 200 g kristalsuiker
- 5 dl slagroom ongezoet
- 16 g Dr. Oetker Professional bladgelatine, geweekt in koud water
- 500 g verse aardbeien
- Poedersuiker
- Atsina Cress