Eclairs au chocolat
Soezenbeslag:
- Verwarm de oven voor op 170 ºC
- Breng water, boter en zout in een pan aan de kook.
- Haal van het vuur en meng de bloem er met een spatel door tot er een bal ontstaat
- Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog een paar minuten om het deeg te drogen.
- Doe het deeg in een koude kom
- Roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat
- Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 18 mm
- Leg een bakmat op een bakplaat en spuit 12 eclairs van 12 cm lang
- Bak in de oven 15 min op 170 ºC en daarna 15 min op 150 ºC om het beslag goed droog te krijgen
- Zet de afgebakken soezen op een rooster om af te koelen
- Smelt de chocolade au bain-marie
- Snij de vanillestokjes doormidden en haal het merg eruit
- Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestokjes
- Klop de eidooiers met suiker tot een witte massa en voeg de bloem toe
- Voeg een beetje warme melk bij de ei-massa en doe alles terug in de pan
- Laat al roerend met een garde garen op zacht vuur; ongeveer 4 min
- Voeg de gesmolten chocolade toe en laat de crème afkoelen
- Doe de chocolade crème in een spuitzak met een glad spuitmondje van 8 mm
- Prik met een metalen spuitmondje van 8 mm 3 gaatjes in de onderkant van de eclairs (1 rechts/1 midden/1 links)
- Vul de eclairs met de chocolade crème
- Smelt de fondant op zacht vuur en roer tot een gladde massa
- Voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe, glad roeren (zonder klontjes), voeg de tweede lepel cacaopoeder toe en evt. de derde eetlepel cacaopoeder naar smaak
- Haal de bovenkant van de eclairs door de fondant (temperatuur 37 à 40°C) en leg ze op een plateau om af te koelen
- De eclairs kunnen zonder glazuur een maand ingevroren bewaard worden en 2 dagen in de koeling. Wanneer de glazuur al op de eclairs zit, kan deze nog 1 dag bewaard worden in de koeling. Let op: ontdooien van de eclairs duurt ongeveer 4 uur
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Gourmet Vanillestokjes


Koopmans Professional Patentbloem type Amerikaans
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Gebruik bloem van een goede kwaliteit voor het beste resultaat, zoals Patentbloem type Amerikaans.Tip
Gebruik voor een snelle vulling mix voor banketbakkersroom van Dr. Oetker Professional en voeg hier cacaopoeder naar smaak aan toe.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Soezenbeslag:- 2,5 dl water
- 200 g Koopmans Professioneel patentbloem, type Amerikaans
- 100 g boter
- 4 eieren
- 5 g zout
- 5 dl melk
- 8 eidooiers
- 50 g bloem
- 100 g suiker
- 1 Dr. Oetker Professional vanillestokje
- 150 g chocolade puur
- 500 g fondant (Hanos, kant en klaar)
- 2/3 eetlepels cacaopoeder