Duotone Kwarktaartjes
Kruimelbodem:
- Plaats de gebakringen op een met bakpapier belegd (dien)blad
- Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
- Smelt de boter in een pannetje
- Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter
- Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan
- Plaats het blad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast
- Doe het lauwe water (400 ml) en de 200 g kwarktaartmix in een mengkom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 1 minuut tot een luchtige massa
- Meng 60 gram (aardbei)compound door de helft van de kwarktaartvulling en verdeel dit over de onderste helft van de ringen. Gebruik de andere helft van de kwarktaartvulling voor het vullen de bovenste helft van de ringen
- Laat de gebakjes ten minste 2½ uur opstijven in de koeling
- Doe de poedergelatine in een pannetje en voeg hier 150 ml aardbeiencoulis aan toe
- Roer het geheel door en laat het 10 minuten staan
- Verwarm de saus met de gewelde gelatine onder voortdurend roeren met een garde, totdat de gelatine volledig is opgelost, het mag niet koken
- Haal de pan van het vuur en laat de gelei circa 5 minuten afkoelen (tot circa 40 °C)
- Roer de gelei nog een keer door en giet de gelei over de taart, verdeel de gelei door de springvorm al draaiend iets te kantelen
- Zet de taart weer in de koelkast en laat de taart nog ten minste 1 uur opstijven
- Decoreer met verse aardbeien en/of andere vruchtjes
- Deze gebakjes kun je een maand lang ingevroren bewaren en ze zullen na ongeveer 3 uur weer ontdooid zijn. Duurt invriezen te lang? Dan kunnen de duotone kwarktaartjes drie dagen in de koeling bewaard worden.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Bladgelatine Helder


Dr. Oetker Professional Mix voor Kwark taart Naturel
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Meng stukjes aardbei of andere vruchten door de kwarktaartvulling.Tip
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- 12 stroken PVC folie van 5,5 x 22 cm
- 12 gebakringen ø 6,5 cm
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 70 g boter
- 3 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
- 125 ml Aardbeiencoulis
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel
- 400 ml lauw water
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
- 60 g Aardbeiencompound (bijv. Dawn)