Dessert bonbons

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Bladgelatine Helder

Bladgelatine Helder

Chocolademousse

Chocolademousse

Harde wenerdeeg

Harde wenerdeeg

Allergenen

Allergenen: Ei Allergenen: Gluten Allergenen: Melk Kan sporen bevatten van Noten Kan sporen bevatten van Soja

Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.

Tip

Methode zonder siliconen vormen: Laat de chocolademousse 30 minuten opstijven in de vriezer. Maak 24 bolletjes chocolademousse met de ijsknijper en leg ze op de afgebakken harde wener koekjes. Plaats de bonbons minimaal 2 uur in de vriezer.

Tip

Het is ook mogelijk de bonbons te met een harde glazuur te overgieten. Smelt hiervoor 100 g pure chocolade au bain-marie met 50 g geklaarde boter en giet deze over de ingevroren bonbons. Gebruik voor de glazuur van witte chocolade 100 g chocolade en 20 gram druivenpitolie.

Tip

Varieer makkelijk op deze receptuur door andere smaken mousse of likeur te kiezen. Zonder alcohol? Kies dan een koffie siroop als alternatieve smaakmaker.
Bereken je kostprijs SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?

Benodigdheden & ingrediënten

Benodigdheden:
  • 2 flexibele siliconen vormen Ø 6 cm (12 stuks per mat) of ijsknijper Ø 6 cm (zie tips)
  • Keukenmachine / mengmachine
  • Kookthermometer
  • Staafmixer
Harde wener koekjes:
Chocolademousse:
Glazuur chocolade puur:
Glazuur chocolade wit / geel:

Jouw recept delen?

Jouw recept delen?
Jouw recept is geld waard

Stel je vraag

Hulp nodig? Chef Didier en onze productontwikkelaars helpen je met jouw technische vragen. We geven binnen twee werkdagen antwoord op jouw vraag.