De allersnelste appelkruimeltaart
Werkwijze
bodem:
- Bak af op 160 ºC ongeveer 20 minuten. Laat het afkoelen
- Doe stukjes bevroren deeg in de magimix en draai tot crumble
- Havermout toevoegen en door draaien. Als de crumble te zacht wordt, eventjes in de vriezer terugzetten en weer draaien tot crumble
- Gebruik appels schoon besteld bij de groenteboer, in blokjes
- Meng in een kom met de suiker, rozijnen, honing en het custardpoeder
- Vul de vorm met de vulling en druk dit goed aan
- Bestrooi de bovenkant met de crumble
- Afbakken op 170 ºC ca. 50/ 60 minuten. Laat de appeltaart afkoelen
- Haal de taart uit de vorm.
- Snijd de
taart in de gewenste maat.
- Je kunt de taart 1 maand in de vriezer bewaren. Snijd/portioneer de taart voor het invriezen. In de koeling is deze taart 3 dagen houdbaar (afgedekt)
- Deze crumble kan van tevoren gemaakt worden en in de diepvries bewaard worden. De verhouding is 1:5 dus 100 g havermout voor 500 g harde wener deeg
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Custardpoeder


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Het best resultaat voor de crumble is deeg restanten bevroren verwerken in de Magimix. Hou het deeg uitgerold, vorm hier geen bal van! Laat de stukken deeg kort in de Magimix draaien en voeg langzaam de havermout toe.Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Tip
Laat de vulling in een vergiet of zeef uitlekken als die van tevoren gemaakt is i.v.m met het vocht.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Vulling:
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm
- Vetvrij papier/ bakpapier
- Weegschaal
- Grote RVS kom
- Snijplank
- Appelboor
- Office mes
- Koksmes
Vulling:
- 14 appels Jonagold/ 1,6 kg schoon/ 3 kg bruto
- 150 g rozijnen
- 80 g Langnese Honing
- 120 g Dr. Oetker Professional Custardpoeder
- 250 g bevroren Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg (afval)
- 50 g havermout