Crumble met monchou, speculaas en frambozen
Bereiding crumble:
- Draai in de keuken machine de speculaas koekjes middel-fijn
- Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
- Voeg de gemalen speculaas koekjes door de kruimelbodemmix
Bereiding Monchou:
- Breng 250 ml water aan de kook met 1 steranijs en 1 kaneelstokje laat dit zacht inkoken tot 125 ml
- Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
- Voeg het kaneel-steranijs water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
- Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
- Doe de Monchou in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø
Bereiding weckpotjes:
- Doe een laag speculaas crumble in de weckpotjes
- Spuit een laag kaneel-steranijs monchou op de crumble
- Druk 3 à 4 frambozen in de Monchou
- Doe weer een laag crumble en weer een laag Monchou in de potjes
- Garneer met 1 framboos op de top
- De gevulde weckpotjes kunnen maximaal 2 dagen in de koeling bewaard worden
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor MonChou taart
Allergenen


Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Gebruik evt. aardbeien of kersen uit blik i.p.v. verse frambozen.
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigheden:- 10 weckpotjes (160/200 ml)
- Keukenmachine
- Mixer
- Spuitzak/spuitmondje 1 cm Ø
Crumble:
- 125 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
- 45 g roomboter
- 150 g speculaas
Monchou laag:
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
- 125 ml kaneel-steranijs water op kamertemperatuur
- 200 g Monchou op kamertemperatuur
- 250 ml koude slagroom
- 300 g verse frambozen of verse aardbeien